Bani pentru tineri

Bani pentru tineri
Deva – Tinerii care achiziţionează ferme vor primi, de anul viitor, o primă de instalare în mediul rural de până la 55.000 euro, din Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurală al Uniunii Europene, a declarat, secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Dănuţ Apetrei.

Tinerii care intră în afaceri în agricultură, prin achiziţionarea sau preluarea unei ferme, vor primi, din 2007, o primă de instalare în mediul rural, al cărei prag maxim este, în Uniunea Europeană, de 55.000 euro.

Banii sunt destinaţi dezvoltării afacerii şi încurajării tinerilor antreprenori, iar măsura este inclusă în Planul Naţional de Dezvoltare Rurală, a afirmat secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Dănuţ Apetrei. România va primi, în perioada 2007 – 2013, fonduri de opt miliarde euro de la UE, pentru dezvoltare rurală.

Părerea oamenilor
„Măsura este bună. Mie îmi place să trăiesc şi să muncesc la ţară. De fapt stau la sat şi cu asta mă ocup, cu munca câmpului şi creşterea animalelor. Nu mi-ar fi greu să fac acest lucru”, spune Nicoleta Rus din Zdrapţi.

„Nu prea cred că tinerii vor fi interesaţi de această ofertă. În primul rând nu au pregătirea necesară în domeniul agricol pentru a lucra eficient pământul. Apoi nu dispun de utilaje, e drept că le-ar putea cumpăra cu banii primiţi. Şi poate ce este mai important este faptul că tinerii vor viaţă mondenă, nu să meargă la ţară. Majoritatea sunt crescuţi la bloc, iar în mediul rural nu regăsesc condiţiile pe care le au la oraş. Aici au apă caldă, încălzire, pe când dacă merg la ţară trebuie să-şi taie lemnele, ca pe vremea bunicului, să aibă aceste utilităţi”, crede Luciana Prip, din Deva.

„Bănuiesc că acordarea acestor bani va aduce tineri la sat. Iar suma este destul de mare. Personal cred că măsura este una bună şi binevenită”, este de părere Eugen Rus din Zdrapţi.

Clara Pâs0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase