Bani pentru tinerii cu idei

Tinerii din zece şcoli orădene au şansa de a primi susţinere financiară pentru crearea de proiecte care să ajute cât mai mulţi oameni.

Pentru a câştiga finanţarea proiectelor lor, în valoare de 300 de lei, tinerii trebuie să identifice un lucru, o problemă sau o situaţie în comunitate, pe care doresc să o schimbe. Pasul următor este de a pune la cale un plan şi de a identifica beneficiarii proiectului. După aceea planul trebuie pus pe hârtie şi trimis Asociaţiei Filantropia Oradea până la temenul limită de 13 iunie. Premierea va fi făcută luni, 16 iunie.

Participanţi

„La acţiune pot participa tinerii din cluburile IMPACT iniţiate în Bihor de Asociaţia Filantropia Oradea în colaborarea cu Fundaţia Noi Orizonturi. În Oradea, astfel de cluburi funcţionează în zece şcoli”, ne-a informat Adriana Popa, coordonator local IMPACT.

Cluburile IMPACT au drept scop promovarea implicării civice, cultivarea deprinderilor privind managementul de proiect, promovarea educației non-formale pentru dezvoltarea personală a tinerilor și insuflarea sentimentului de apartenență comunitară la valorile comunității orădene.

Până în prezent în Oradea sunt zece cluburi IMPACT în zece școli: Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Colegiul Economic „Partenie Cosma”, Liceul de Artă, Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”, Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu”, Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”, Colegiul Național „Iosif Vulcan”, Școala Generală „Oltea Doamna”, Liceul Teoretic „Lucian Blaga”. Pentru viitor se are în vedere dezvoltarea acestui program în cât mai multe școli din județul Bihor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !