Bani pentru turismul rural

Bani pentru turismul rural
Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) urmează să contracteze 143 de proiecte selectate pentru finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), în cadrul Măsurii 313 – „Încurajarea activităţilor turistice”.

Aceste proiecte au fost depuse în sesiunea desfăşurată între 17 noiembrie – 17 decembrie 2009. „Din judeţul Bihor au fost selectate în cadrul acestei măsuri cinci proiecte”, a precizat Florian Vesa, directorul coordonator adjunct al Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit.

Fondurile europene nerambursabile care vor fi acordate proiectelor selectate sunt de peste 108,11 milioane lei. Pentru Măsura 313 au fost depuse, în sesiunea din perioada noiembrie – decembrie, 209 proiecte conforme, cu o valoare publică totală de 149,39 milioane de lei. Suma alocată pentru finanţarea acestor proiecte a fost de 358,14 milioane de lei.

Cele mai multe proiecte selectate spre aprobare (104) au fost pentru construirea sau modernizarea structurilor de cazare. Valoarea publică totală a acestor proiecte depuse depăşeşte 78,53 milioane de lei. Totodată, pentru investiţiile în infrastructura turistică locală (centre de informare, marcaje turistice, etc.), au fost depuse 31 de proiecte cu o valoare publică totală de 23,27 milioane de lei.

Finanţarea nerambursabilă în cadrul acestei Măsuri de investiţii poate reprezenta până la 70% din valoarea totală eligibilă a investiţiei, dar nu va depăşi 200.000 de euro.

Beneficiari

Măsura 313  – Încurajarea activităţilor turistice are ca obiectiv general dezvoltarea activităţilor turistice în zonele rurale care să contribuie la creşterea numărului de locuri de muncă şi a veniturilor alternative, precum şi la creşterea atractivităţii spaţiului rural.

Beneficiarii eligibili pentru sprijinul acordat prin Măsura 313 sunt micro-întreprinderile, dar şi persoane fizice neînregistrate ca agenţi economici care se vor angaja ca până la data semnării contractului de finanţare să se autorizeze. De asemenea, beneficiari eligibili pot fi şi Comunele, prin reprezentanţii lor legali, Asociaţiile de Dezvoltare Intercomunitară realizate doar între comune şi organizaţiile non-guvernamentale, în condiţiile în care aplică pentru proiecte de interes public şi negeneratoare de profit.

Investiţiile eligibile în cadrul Măsurii 313 sunt împărţite pe patru componente.

S.Al.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !