Bani prin creditul agricol

Bani prin creditul agricol
22 de fermieri bihoreni primesc bani prin Legea creditului agricol.

Pe final de an 16 fermieri bihoreni au intrat în posesia a 4.456.304 lei lei. Suma reprezintă diferenţe la Legea creditului agricol. Mai rămâne o diferenţă de 173.500 lei care revine altor şase fermieri. „Aceştia au depus documentaţia mai târziu, dar la începutul anului viitor va fi achitată şi această sumă”, a precizat Nicolae Hodişan, directorul Direcţiei Agricole Bihor.

Sprijiniţi

Legea creditului agricol pentru producţie nr. 150/2003, instituie mecanismul economico – financiar de susţinere a activităţilor curente de producţie, prin acordarea de credite agricole în condiţii avantajoase pentru producători.

Beneficiari ai acestei legi sunt producătorii agricoli, persoane fizice sau juridice, care exploatează, în condiţiile legii, terenuri agricole sau sfective de animale, în scopul obţinerii producţiei agricole destinate comercializării, dacă angajează credite. Pot beneficia şi persoane fizice şi juridice autorizate, care deţin tehnică şi specializare în executarea de servicii pentru obţinerea producţiei agricole, dacă angajează credite în vederea prestării serviciilor. Elegibile sunt şi categoriile de integratori stabilite de Ministerul Agriculturii, care achiziţionează şi procesează producţia agricolă, dacă angajează credite în vederea finanţării activităţilor conform obligaţiilor asumate prin contractele încheiate cu producătorii agicoli.

Creditele acordate în baza prezentei legi pot fi garantate de Fondul de Garantare a Creditului Rural sau de alte societăţi comerciale de profil, precum şi de împrumuturi prin: gaj fără deposedare pe culturi, animale sau maşini şi utilaje agricole, asigurate la societăţi de asigurări, ipotecă asupra clădirilor şi terenurilor agricole, sau alte garanţii agreate de băncile creditoare.

Beneficiarii creditelor sunt obligaţi să ramburseze creditul în maximum 360 de zile de la acordare, termenele de rambursare a ratelor de împrumut şi de plată a dobânzilor aferente urmând să fie convenite în funcţie de tehnologiile agricole specifice, corelate cu perioada de valorificare a producţiei.

S.Al.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !