Banii ar veni: 300.000 de euro

300.000 de euro de la romani! Presa ceha are informatii conform carora romanii vor trimite la Helsinki o prima importanta in cazul in care Finlanda incurca echipa lui BrUckner.

Citand surse sigure, jurnalul “Dnes” a scris in numarul de ieri despre posibilitatea motivarii financiare a finlandezilor de romani, care ar prinde barajul de calificare la CM in cazul in care Cehia nu castiga la Helsinki. Ziarul noteaza ca “romanii ar fi promis 9.000.000 de coroane (n.r. echivalentul a 300.000 de euro in moneda ceha) daca nationala lui Heliskoski produce supriza si blocheaza drumul nationalei lui Karel BrUckner”.

Abordat pe aceasta tema, unul dintre cei mai experimentati jucatori ai selectionatei Cehiei, Smicer, de la Bordeaux, a fost sigur pe el: “Romanii pot sa le promita finlandezilor si 10.000.000 euro, tot ii batem acolo si ne calificam pentru baraj”.

Pe de alta parte, punctul de vedere oficial al FRF este ca nu va stimula financiar Finlanda.

“FRF isi exprima ferma optiune de a nu participa in nici un fel la demersurile, realizate in unele medii romanesti, vizand motivarea financiara a selectionatei Finlandei, in perspectiva jocului cu Cehia. Dorim ca Finlanda sa nu piarda partida cu Cehia, fapt care, implicit, ar trimite selectionata “tricolora” la barajul de calificare, dar dorinta noastra de a ajunge la turneul final al CM nu are voie sa implice incalcarea celor mai elementare norme de fair-play”, se arata intr-un comunicat.

Sursa: Onlinesport.ro