Banii blocati în produse de sezon

ORADEA – Comerciantii asteaptã zãpada cu sufletul la gurã. Poate atunci orãdenii vor începe sã cumpere produsele de iarnã, cu care agentii economici s-au aprovizionat din timp, blocându-si banii în marfã. Temperaturile ridicate le-au stricat socotelile agentilor economici, aprovizionati cu articole de iarnã.

Temperaturile de peste 10 grade, în luna decembrie, afecteazã negativ vânzãrile articolelor de îmbrãcãminte si încãltãminte de iarnã, fiindcã nimeni nu se înghesuie sã dea banii pe haine si pantofi de care nu are încã nevoie.

„Vânzãrile sunt foarte slabe pentru acest sezon. Cu sigurantã din cauza vremii primãvãratice si a faptului cã oamenii nu au bani de cheltuit”, a spus ieri Sanda F., vânzãtoare într-un magazin de pantofi. „E un sezon foarte slab, ca vânzãri. De Mos Nicolae am crezut cã se vor dinamiza vânzãrile, dar din pãcate se pare cã va trebui sã asteptãm Crãciunul sau Revelionul.

Partea proastã e cã ne-am aprovizionat din timp cu marfã de sezon, am pus adaos mic, organizãm promotii, si tot ne recuperãm investitia”, a comentat B.E., administratorul unui magazin de pe strada Republicii. Situatia e cu atât mai proastã cu cât, indiferent cã marfa trece sau nu, trebuiesc plãtite chiriile , salariile angajatilor s.a.m.d. Nemultumiti sunt si comerciantii din piete, care ar prefera sã îndure frigul, decât sã stea degeaba, fãrã sã vândã mare lucru. „Dacã ar fi mai frig, ar trece produsele în care am investit cel mai mult, geci si pulovere”, a spus D.C., o comerciantã din piata Rogerius.

Economie

În ceea ce priveste cumpãrãtorii, pe acestia vremea bunã nu poate decât sã-i multumeascã. „Mã bucur cã e soare si cald. Cel putin nu trebuie sã cheltui pe o pereche nouã de boncanci îmblãniti sau o geacã groasã. Mai economisesc un ban pentru Sãrbãtori”, a spus Daciana Stan, o tânãrã care se plimba prin magazine, pentru a prospecta piata. Situatia agentilor economici este înteleasã pe deplin de comisarul – sef al Gãrzii Financiare Bihor. „Comerciantii seriosi, cum ar fi magazinele mari, îsi achizitioneazã din timp marfa pentru sezonul de iarnã, fapt pentru care acum sunt într-o situatie ingratã, banii fiindu-le blocati în produse care nu trec”, a observat Cãlin Gal.

Claudia Curta

 

Taguri:


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase