Banii de la SAPARD vin mai repede

ORADEA – Beneficiarii proiectelor finanţate prin prin Programul SAPARD vor putea cere rambursarea cheltuielilor în cel mult o lună, de la Oficiile Judeţene de Plăţi pentru Dezvoltarea Rurală şi Pescuit (OJPDRP), informează Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltarea Rurală şi Pescuit (APDRP).

O consecinţă imediată a acestei modificări este scurtarea timpului între depunerea cererii de rambursare şi plata efectivă. Procedura existentă până în prezent prevede că cererile de plată se depun la Centrele Regionale de care aparţine judeţul în care se derulează investiţia. Termenul maxim de procesare a documentelor este de 40 – 50 de zile.

Din momentul în care noua procedură va intra în vigoare, termenul maxim se va reduce la maxim 30 de zile, iar costurile aferente deplasării beneficiarilor pentru depunerea cererilor se vor reduce.

Acest sistem va fi implementat atât pentru proiectele care vor fi finanţate prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), nu numai pentru cererile de plată, cât şi pentru depunerea propriu-zisă a proiectelor.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !