Banii, la mâna directorilor

Banii, la mâna directorilor
A doua transa de bani din a doua rectificare bugetara operata de Guvernul României pentru sistemul sanitar poate naste suspiciuni. Banii, în total 550.700 RON (peste 5,5 miliarde lei vechi), primiti acum de 11 spitale din Bihor pentru ca au avut activitate mai mare în 2004, nu au fost dati de Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Bihor cu destinatie foarte clara.

Cu alte cuvinte, felul în care suma aferenta fiecarui spital va fi cheltuita ramâne la libera alegere a conducerii fiecarei unitati. Prin comunicatul trimis redactiei, CAS Bihor ne-a informat ca sumele de bani ar trebui date furnizorilor medicali care au aprovizionat spitalul pentru activitatea depusa în plus anul trecut.

Daca însa unitatile si-au achitat datoriile, banii pot fi folositi si pentru alte lucruri. „În functie de necesitatile fiecarui spital în parte”, suna informarea conducerii CAS Bihor, care precizeaza ca ramâne la latitudinea directorilor de spitale sa cheltuiasca judicios banii, în functie de prioritati.

Sumele, pe spitale


Din suma totala alocata în a doua transa a rectificarii bugetare, Spitalul de Copii beneficiaza de 86.800 RON, Spitalul de Neuropsihiatrie Oradea primeste 175.700 RON, Spitalul din Marghita 94.700 RON, Spitalul de Psihiatrie Stei 61.400 RON, iar Spitalul de Pneumoftiziologie are alocati 59.000 RON. Sume mai mici au primit Spitalul de Recuperare Felix (20.400 RON), Spitalul Beius (18.900 RON), Spitalul Orasenesc din Stei (13.400 RON), Salonta (7.700 RON), Centrul de Sanatate din Valea lui Mihai (6.900 RON) si Spitalul din Alesd (5.800 RON).


Ramâne de vazut daca directorii tuturor acestor unitati spitalicesti vor chivernisi banutii pentru bolnavi, cumparând materiale sanitare, medicamente, mâncare, regie, aparatura, sau îi vor risipi pe lucruri inutile suferinzilor internati.

Otilia Sandor
0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !