Banii promişi vin prin UE

1Comentariu
Claudiu Şerban, Renata Iacob şi Ioan Chelemen
Claudiu Şerban, Renata Iacob şi Ioan Chelemen
Cei 25.000 euro promişi de Geoană pentru repopularea satelor vin prin fonduri structurale.

PSD Bihor ţine să arate că promisiunile lui Mircea Geoană (foto) nu sunt vorbe-n vânt. Luni, purtătorul de cuvânt al PSD Bihor, Ioan Chelemen, a apărut în faţa jurnaliştilor alături de trei bihoreni ce vor primi de la UE 25.000 de euro, ca stimulent pentru dezvoltarea unei exploataţii agricole. Care e legătura cu Geoană? Iat-o: prezidenţiabilul PSD promitea nu demult românilor dornici să se întoarcă la ţară 25.000 euro, ca stimulent pentru resuscitarea agriculturii româneşti. „Spre deosebire de Traian Băsescu, Mircea Geoană a arătat că ceea ce spune este adevărat. A demonstrat că cei 25.000 euro pentru tinerii care se stabilesc la ţară sunt o realitate şi nu o promisiune de campanie. Recent, Geoană s-a întâlnit la Argeş cu peste 40 de tineri fermieri care deja au luat banii pe măsura 112”, a subliniat Chelemen.

„Merită”

În Bihor, 38 de aplicanţi au fost selecţionaţi pentru acordarea celor 25.000 euro, în urma sesiunii de selecţie a dosarelor, ce s-a întins din decembrie 2008 până la finele lui martie. De luni, Agenţia de Plăţi şi Dezvoltare Rurală şi Pescuit aşteaptă aplicanţi pentru o nouă sesiune de selecţie a dosarelor, ce se va întinde până pe 30 noiembrie a.c.

Oficiul Judeţean de Consultanţă Agricolă (OJCA) Bihor este organismul care, pentru o taxă modică acordă asistenţă celor interesaţi. Până acum, taxa a fost de 1 leu/pagină de proiect. „Nicio taxă nu a depăşit până acum cuantumul de 150 lei”, a declarat reprezentantul OJCA, Liviu Naste.

Cei trei bihoreni prezentaţi de Chelemen ca exemple elocvente sunt Renata Iacob (Săcueni), Claudiu Şerban (com. Abram) şi Monica Balogh (Săcueni). Renata Iacob a primit fondurile UE pentru dezvoltarea unei ferme agricole, în timp ce Şerban va fi stimulat pentru modernizare fermei sale apicole din satul Margine, comuna Abram. Monica Balogh îşi va moderniza ferma deja existentă, din Săcueni.

„În primele şase luni voi primi 60% din sumă, iar după aceea restul banilor. Cu banii aceştia voi reuşi să achiziţionez 4,5 ha de teren agricol, pentru cultivarea de floarea soarelui, porumb şi grâu. Îi încurajez şi pe alţi tineri să depună proiecte, pentru că merită”, a spus Renata Iacob.

Calin Corpas1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor