Bannerele, în afara legii

1Comentariu
Bannerele, în afara legii
Până la sfârşitul anului, bannerele vor dispărea de pe străzile oraşului. Exilarea din Oradea a acestor suporturi de reclamă este stipulată în noul Regulament privind organizarea, autorizarea şi desfăşurarea activităţii de publicitate, adoptat la şedinţa de miercuri a Consiliului Local.

Bannerele autorizate până la data intrării în vigoare a Regulamentului vor putea rămâne pe amplasamentele autorizate până la data expirării dreptului de folosinţă a suportului, dar nu mai târziu de 31 decembrie a.c.

Conform spuselor arhitectului-şef Andrei Luncan, s-a decis înlăturarea bannerelor deoarece acestea sunt incompatibile cu înfăţişarea de oraş european. Menţinerea acestora nu s-ar justifica nici sub aspect financiar, municipalitatea realizând de pe urma acestora un venit anual de doar 16 milioane lei.

Regulamentul interzice amplasarea de reclame pe clădiri ce adăpostesc autorităţi publice, pe gardurile cimitirelor, ale lăcaşurilor de cult şi grădinilor publice, copaci, stâlpi ce susţin semnalizări rutiere sau de circulaţie, carosabil, pasaje rutiere subterane şi supraterane şi în curbe cu vizibilitate redusă, respectiv în zone cu evenimente rutiere deosebite. În zona centrală a Oradiei activitatea de publicitate este restricţionată. De exemplu, este interzisă amplasarea de orice tip de suport pentru reclamă în zona pietonală a străzilor.

Fără reacţii

Consilierul Nicolae Rusu a dorit să afle dacă firmele au fost consultate cu privinţă la regulament. „Regulamentul a fost publicat în presă. Nu am înregistrat nici un fel de reacţii”, a afirmat Andrei Luncan.

Udemeristul Foldes Bela a dorit să afle care este poziţia municipalităţii faţă de publicitatea la ţigări şi băuturi alcoolice, mai ales că, nu demult, reclame uriaşe erau amplasate temporar pe trotuarele mai multor străzi din Oradea. Arhitectul-şef a răspuns că reclamă la aceste produse se pot face cu respectarea legilor în vigoare.

Pengő Zoltán1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor