Bar s-ar răzbuna pe „dezertori”

Bar s-ar răzbuna pe „dezertori”
ORADEA – Comitetul Executiv Judeţean al PSD a hotărât în unanimitate acţionarea în instanţă a aleşilor publici care au părăsit partidul, astfel încât aceştia să-şi piardă funcţiile publice, a anunţat ieri preşedintele PSD Bihor, Mihai Bar.

Pesediştii bihoreni vor acţiona după modelul organizaţiei PSD Vrancea, condusă de Marian Oprişan, care a reuşit să anuleze la Curtea de Apel Galaţi mandatele consilierilor şi primarilor care au părăsit partidul. „Am decis ca absolut toţi cei care au plecat să îşi piardă mandatul. Există o şansă ca unii să fie iertaţi şi reprimiţi în partid, dar acest lucru rămâne de văzut”, a declarat liderul PSD Bihor, Mihai Bar.

Bar, scârbit
Pe lista celor vizaţi se numără 26 de primari, trei consilieri judeţeni, trei viceprimari şi aproximativ 60 de consilieri locali, printre aceştia aflându-se şi vicepreşedintele Gavrilă Ghilea, trecut la PD. Mihai Bar nu a dorit însă să-i nominalizeze pe cei care vor fi acţionaţi în judecată.
Potrivit celor din PSD, o echipă de specialişti se ocupă deja de întocmirea dosarelor pentru a fi înaintate instanţei. Aceştia speră că un proces judecat, pentru care s-a obţinut o hotărâre în Vrancea, nu va suna altfel în judeţul Bihor. Potrivit lui Bar, motivele pentru care aleşii au părăsit PSD s-au învârtit în principal în jurul banilor.

„Când am auzit motive de genul «mi-au promis că îmi zugrăvesc şcoala şi, dacă nu trec, nu mi-o zugrăvesc», am rămas scârbit”, a afirmat acesta. În privinţa celor care au părăsit partidul din motive „ideologice”, aceştia ar fi trebuit să renunţe la funcţiile pe care le ocupau, şi atunci rămânea de văzut dacă mai erau atât de curtaţi de către partidele de la putere ca şi până acum, sunt de părere pesediştii. Acuzaţi de către unii jurnalişti că acţiunea lor sună a şantaj, cei din PSD Bihor au negat clar acest lucru.

Sergiu Briceag0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase