Bar vine în continuare „la lucru”

2Comentarii
Bar vine în continuare „la lucru”
ORADEA - PSD are, se pare, probleme de înţelegere a propriului statut. Comitetul Executiv Naţional al PSD a dizolvat la finele săptămânii trecute conducerile câtorva filiale judeţene.

Şefimea PSD Bihor, în frunte cu Mihai Bar, s-a regăsit printre conducerile judeţene dizolvate de către Centru, vineri, la Mamaia. Motivul: rezultatele slabe (13,5%) obţinute la alegerile locale din iunie.

Vicepreşedintele PSD Cristian Diaconescu a alimentat nemulţumirile conducerilor judeţene demise, care acuzau că măsura luată de către Centru este nestatutară. Diaconescu a declarat deunăzi că deciziile CExN urmează să fie discutate pe 11 iulie, la Consiliul Naţional al partidului. „Nu se pune problema că au ramas în funcţie, decizia Comitetului Executiv este operaţionala din momentul în care a fost luată”, a precizat însă Diaconescu.

Bar nu se lasă dus!

Preşedintele demis al PSD Bihor, Mihai Bar, face parte şi el din corul preşedinţilor de organizaţii care contestă decizia luată de către CExN al PSD, pe care o consideră nestatutară. În acelaşi timp, deşi demis vineri, Mihai Bar continuă să vină zilnic la partid, îndeplinind atribuţiile de preşedinte al PSD Bihor cel puţin până la desemnarea de către Centru a unui preşedinte interimar de Bihor.

„Comitetul Executiv Naţional se pronunţă doar asupra propunerilor de dizolvare a consiliilor teritoriale – la municipii, sectoare de municipii, oraş şi comune – pentru încălcarea gravă a prevederilor statutului”, ne-a declarat Bar, subliniind apoi că CExN nu poate să dizolve vreo conducere judeţeană a PSD, doarece acest lucru nu este prevăzut de către statutul partidului. „Au privit superficial şi din punctul meu de vedere măsura este profund nestatutară”, ne-a declarat Bar, care a ţinut să spună însă că şi din punctul său de vedere la nivelul PSD Bihor se impune „o analiză profundă”, ca urmare a rezultatelor slabe obţinute în alegeri. „Se impune o Conferinţă Judeţeană Extraordinară!”, exclamă Bar, convins că doar forul care l-a ales în funcţie îl şi poate revoca.

Altfel, Mihai Bar nu a dorit să se pronunţe asupra posibilei sale candidaturi pentru un nou mandat la şefia PSD Bihor.

Călin Corpaş2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor