Baraj reparat cu fonduri ale Băncii Mondiale

Baraj reparat cu fonduri ale Băncii Mondiale
PETROŞANI – Barajul de la Valea de Peşti, Uricani, aflat în administrarea Companiei Naţionale „Apele Române” – Direcţia Apelor Jiu (DAJ) Craiova, aşteaptă să intre în reparaţii capitale în cursul anului viitor, la structura acestuia apărând fisuri.

Barajul aprovizionează cu apă potabilă aproximativ 80 la sută din populaţia Văii Jiului şi va fi reabilitat, în proporţie de 75 la sută, cu bani de la Banca Mondială. Lucrarea hidrotehnică de la Valea de Peşti a fost construită în şase ani, respectiv în perioadă 1967 – 1973, termenul de garanţie fiind stabilit la 25 de ani. Barajul de la Valea de Peşti, care are o înălţime de 56 de metri şi un volum de 4,5 milioane metri cubi de apă. „Barajul a fost construit în urmă cu 33 de ani şi necesită reparaţii urgente, motiv pentru care, de anul viitor, va intra într-un proces de punere în siguranţă”, a declarat, reprezentantul DAJ Craiova, Sorin Corici. Potrivit sursei citate, lucrarea hidrotehnică de la Valea de Peşti este construită din arocament, iar paramentul amonte are masă asfaltică pentru impermeabilizare. În această zonă au apărut fisuri cauzate de îndelungata utilizare. Specialiştii sunt de părere însă că fisurile apărute nu pun în pericol siguranţa în exploatare a construcţiei. Aceste lucrări pot dura până la doi ani, lacul urmând să fie golit complet. Cu toate acestea populaţia Văii Jiului care beneficiază de apă potabilă de la Valea de Peşti nu va fi afectată de aceste lucrări.
Mihaela Tămaş0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase