Barmanul mobil – „Duracell”

De Dan Birta
Barmanul mobil – „Duracell”
© FOTO: Facebook
Fie că vorbim de petreceri private, nunţi, botezuri, majorate sau alte evenimente, barul mobil a devenit un „must have” al celor mai memorabile petreceri.

Cocktail bar-ul este locul plin de culoare și arome care a devenit, în ultima vreme, centrul distracției la orice petrecere. Acest nou concept înseamnă bună dispoziție, socializare și amintirile frumoase pe care le creezi împreună cu prietenii la un eveniment.
Mihai Ovidiu Mermeze este un orădean care are o experiență destul de îndelungată în meseria de barman și, de trei ani, a dezvoltat o afacere din barul mobil.

Culori în pahare

Pasiunea pentru meseria de bartender s-a născut încă de pe băncile liceului Mihai Viteazu, când încerca să-şi depăşească profesorul prin cocktail-urile preparate. A urmat facultatea de Geografie – Turism, dar un recepţioner nu avea salariul prea mare, salariul minim pe economie. Aşa că pentru o scurtă perioadă a luat drumul străinătăţii.

De la pasiune la meserie

„Am început să merg la evenimente în urmă cu trei ani. Am lucrat o scurtă perioadă în străinătate, apoi într-un bar. Acesta s-a închis și a trebuit să fac ceva. Pentru că îmi place ceea ce fac, nu puteam să mă gândesc decât la ceva tot în domeniu. Astfel a luat naștere ideea barului mobil – de a-mi oferi serviciile la diferite evenimente”, povesteşte Ovidiu Mermeze.

A urmat, ulterior, şi un curs de specializare în meserie. Acum, orădeanul este căutat pentru orice tip de eveniment care are nevoie de un astfel de detaliu: nunți, majorate, botezuri, petreceri private. Pentru a ajunge să beneficieze de serviciile lui, doritorii trebuie însă să-şi facă rezervare cu mult timp înainte. „Nu mi-am făcut niciodată reclamă. Consider că cea mai bună reclamă este munca ta. Astfel, am mers doar pe recomandări. Cei la a căror evenimente am fost, sau m-au văzut la diferite ocazii, m-au recomandat şi altora”, spune bartenderul.

Sufletul Petrecerii

Oviudiu nu este însă persoana care stă în spatele barului şi prepară băuturi. Tocmai de aceea şi-a atras porecla de „Duracell”. Acesta, împreună cu echipa sa, oferă, de asemenea, spectacole şi creează o atmosferă inedită. Show-rile lui sunt concepute special pentru a interacţiona cu invitaţii şi pentru a prepara cocktail-uri şi băuturi într-un mod cât mai deosebit şi distractiv.

Diversificare

În funcţie de tematica evenimentului, Ovidiu crează meniul dorit de cocktail-uri şi shot-uri, începând de la cele clasice până la ultimele creaţii în domeniu. Acestea pot fi personalizate în funcţie de gustul invitaţilor, de tematica evenimentului, pe anumite culori, decoruri.

„La un majorat am apărut cu o sticlă de spirt sanitar. Ceea ce nu ştiau invitaţii era că sticla respectivă conţinea, de fapt, un cocktail, nu spirt. Dar reacţia acestora a fost una memorabilă. De asemenea, mai servesc băuturile şi din seringi, cu pâlnia şi din alte recipiente mai neobişnuite. Lucrurile acestea fac să se destindă atmosfera. Invitaţii sunt foarte receptivi la astfel de momente”, povesteşte barmanul „Duracell”.

„Doctorul”

Astfel barul mobil este un punct de atracţie pe toata durata petrecerii. Faţă de alte momente artistice, barmanii stau alături de invitaţi până dimineaţa, pentru a asigura buna dispoziţie prin interacţiunea cu aceştia şi prin prepararea unor băuturi deosebite.

„Eu îi îmbăt, eu îi trezesc. Pentru ca invitaţii să fie apţi pe tot parcursului evenimentului alternăm băuturile. La majorate, tinerii tind să cam exagereze cu alcoolul de aceea îi mai păcălesc, spre încântarea părinţilor, şi deşi de multe ori băuturile servite nu conţin prea mult alcool, ei nici nu-şi dau seama de acest lucru. Folosim preparate după rețete originale, dar și după rețetele proprii în funcţie de preferinţele petrecăreţilor”, ne-a spus Ovidiu.

Shot-uri pentru toate gusturile

Costurile unui cocktail bar pentru evenimente se stabilesc în funcţie de numărul de invitaţi şi de complexitatea meniului ales. Bartenderul orădean oferă consultanță şi în vederea achiziţionării băuturilor şi nu numai, astfel cocktail bar-ul reduce costurile la băutură per eveniment. „Mie nu îmi place să fac risipă. Nu irosesc băutura clienţilor, iar sticlele neîncepute pot fi returnate”, spune Ovidiu.



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !