Baroc şi romantic la Bazilică

Baroc şi romantic la Bazilică
Concertul de binefacere care a avut loc sâmbata seara la Bazilica Romano-Catolica a suscitat interesul unui numeros public iubitor de muzica clasica.

Manifestarea, organizata de mai multe asociatii umanitare, sub coordonarea fundatiei belgiene VZW- Oradea si sub patronajul Caritas Catolica, a avut ca scop strângerea de fonduri pentru diverse scopuri. Astfel, de sumele adunate cu aceasta ocazie vor beneficia doua camine de batrâni (catolic si ortodox) în vederea unei deplasari la Budapesta, dar si câteva familii de sinistrati, în urma inundatiilor care au avut loc în sudul tarii noastre. Împotriva rasismului


Organizat cu prilejul Zilei internationale a persoanelor în vârsta, evenimentul a avut si alte conotatii. Manifestarea s-a desfasurat atât sub deviza „Aceasta Paleta de Culori ce suntem…”, care se doreste a fi un impuls pentru înlaturarea barierelor legate de nationalitate, sex si religie, cât si în memoria profesorului si decanului Facultatii de Muzica, Avram Geoldes, dirijorul Corului Filarmonicii, trecut recent în nefiinta.


În ceea ce priveste concertul propriu-zis, acesta a fost alcatuit din piese baroc si romantice, compozitii ale unor autori celebri (Vivaldi, Dvorak, Mendelssohn Bartholdy etc.). La pupitrul orchestrei s-a aflat dirijorul belgian Herman Engels. Pentru reusita seratei muzicale si-au mai dat concursul solistii Simona Boboia, Ana Rusu, Marian Boboia si violonistul Botar Gero.


Laura Voicu