Baschetbaliştii sunt „pe val”

Baschetbaliştii sunt „pe val”
Extraordinarul succes din meciul cu Dinamo Bucuresti, urmat de victoria categorica de la Târgu Mures, a crescut semnificativ „actiunile” echipei de baschet CSM Oradea. Din postura de formatie nou promovata, care lupta pentru evitarea retrogradarii, echipa oradeana a ajuns în cel mai scurt timp un nume de temut în prima divizie.

Capitanul baschetbalistilor oradeni, Serban Sere, este de parere ca victoria cu Dinamo a deschis noi perspective echipei: „Acel succes ne-a ridicat foarte mult moralul. Suntem acum constienti de potentialul si posibilitatile noastre si dorim sa profitam din plin de acest moment favorabil. Dupa înfrângerile din primele doua partide, în deplasarile cu Clujul si Pitestiul, ne-am dorit foarte mult sa facem o figura frumoasa în primul meci de acasa, cu Dinamo. Iata ca am reusit sa câstigam în fata dinamovistilor, fapt care nu s-a întâmplat de foarte mult timp la Oradea. Practic, nici nu stim de când dateaza ultima victorie a Oradiei în fata lui Dinamo”, ne-a declarat Serban Sere.


Decisi sa câstige


Capitanul echipei afirma ca „baietii sunt decisi sa continue seria victoriilor în cele trei partide care urmeaza”. CSM Oradea va juca sâmbata pe teren propriu cu Poli Elba Timisoara, apoi în deplasare cu CSM Iasi si din nou acasa cu Gaz Metan Medias. „Sunt trei adversari accesibili, pe care avem posibilitatea sa-i învingem. Dorim sa acumulam cât mai multe victorii înca din tur, pentru a ne asigura un loc cât mai bun în clasament înaintea returului. În pauza din iarna va urma o perioada de transferari, când anumite echipe s-ar putea întari”, afirma Sere.

Baschetbalistul oradean apreciaza atmosfera deosebita din cadrul lotului. „Suntem o adevarata familie, atât noi, cei vechi din echipa, cât si cei trei sârbi nou veniti, precum si juniorii. Exista toate premisele pentru realizarea performantelor”, apreciaza Sere. Capitanul oradenilor opineaza ca obiectivul situarii la finele sezonului regulat în prima grupa valorica, pe unul din locurile I-VIII, este realizabil.


Jucatorii CSM Oradea promit asadar noi victorii. Urmatorul meci va fi cel de acasa cu Poli Elba Timisoara, care va avea loc sâmbata, la Sala Sporturilor „Antonio Alexe”.

Gavril Nutiu