Băsescu a vorbit despre predarea limbii române pentru elevii maghiari

9Comentarii
Băsescu a vorbit despre predarea limbii române pentru elevii maghiari
Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor (UDMR), a declarat, duminică, faptul că în cadrul discuţiilor cu preşedintele Traian Băsescu, a ridicat probleme legate de sistemul de învăţământ din România, în special în ceea ce priveşte predarea limbii române elevilor maghiari.

Preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor (UDMR), a afirmat, după întâlnirea cu şeful statului, că, alături de primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a abordat, la discuţii, şi teme legate de sistemul de învăţământ din România, în special în ceea ce priveşte predarea limbii române elevilor maghiari.

“Aici suntem, şi am fost de acord şi anul trecut, cu domnul preşedinte, că este nevoie de o schimbare în sistem”, a subliniat Tamas.

El a menţionat că există manuale speciale pentru elevii maghiari din clasele I-IV, însă sistemul de predare a limbii române a rămas la fel.

“Copiii maghiari trebuie învăţaţi parcă limba română ar fi o altă limbă, şi nu ca o limbă maternă”, a explicat Tamas.

La rândul său, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad (UDMR), a declarat că ei au atras atenţia, la această discuţie, că nu este bine să se folosească expresia “învăţarea limbii române ca limbă străină”, ci corect ar fi “ca o altă limbă”.

“Interesul nostru, al politicienilor maghiari, este ca toţi maghiarii să înveţe şi să vorbească bine limba română”, a subliniat Antal Arpad.

Preşedintele Traian Băsescu declara, în august 2007, cu ocazia unei vizite neoficiale în staţiunea Covasna, că unul dintre lucrurile pe care le-a sesizat în discuţiile purtate cu localnicii este legat de învăţarea limbii române de către copiii care provin din familii de maghiari.

sursa:mediafax



9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor