Băsescu şi-a întărit echipa de la Cotroceni

Băsescu şi-a întărit echipa de la Cotroceni
BUCUREŞTI – Preşedintele Traian Băsescu şi-a întărit echipa de la Cotroceni, după ce miercuri a semnat mai multe decrete de numire în funcţie a unor consilieri prezidenţiali.

Bujor Bogdan Teodoriu este noul consilier prezidenţial pe probleme economice şi sociale la Departamentul de politici economice şi sociale. Postul rămăsese vacant din octombrie 2006, odată cu demisia actualului lider al PLD, Theodor Stolojan. Teodoriu este de profesie economist, absolvent al Facultăţii de Cibernetică din cadrul ASE. A fost ministru al cercetării în guvernul CDR din 1996 până în 1998, când a demisionat. Până în 2000 a fost secretar de stat în Ministerul Finanţelor. În legislatura 1992-1996, a fost deputat PD, vicepreşedinte al comisiei economice, de numele său legându-se legea concurenţei.

Cristian Preda, fost secretar în MAE pe probleme de francofonie, a fost numit consilier prezidenţial pentru educaţie. Preda este decan al Facultăţii de Ştiinţe Politice din Universitatea Bucureşti, unde predă din anul 1992, iar din 2005 este conducător de doctorat în domeniul ştiinţelor politice. A mai fost consilier prezidenţial, în timpul mandatului lui Emil Constantinescu, între martie 1999 şi decembrie

Sebastian Lăzăroiu, fost director al Centrului de Socologie Urbană şi Reginală (CURS,) a fost numit în funcţia de consilier prezidenţial la nou creatul Departament de planificare şi analiză politică al Administraţiei Prezidenţiale. Sociolog de profesie, acesta este licenţiat în sociologie şi master în politologie. Din 2002 până în 2007 a fost director general la Centrul de Sociologie Urbană şi Regională – CURS S.A.

Mihai Stănişoară, secretar executiv al PD şi preşedinte al Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor a fost numit consilier prezidenţial pe probleme de securitate. Predecesorul său, Sergiu Medar, a fost eliberat din funcţie. Sergiu Medar a fost numit în funcţie în noiembrie 2005, până la acea dată postul fiind neocupat.

Cinci consilieri prezidenţiali au plecat până acum de la Cotroceni. Este vorba: despre Vasile Blaga, devenit ministru de interne, plecat în decembrie 2004; Andrei Pleşu, care a stat până în mai 2005; Renate Weber, până în decembrie 2005; Claudiu Săftoiu, devenit şeful SIE, care a plecat în octombrie 2006; Theodor Stolojan, care a demisionat în octombrie 2006, pentru a se dedica muncii nou înfiinţatului Partid Liberal Democrat.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !