Basescu si jurnalista audiati la CNCD

29Comentarii
Basescu si jurnalista audiati la CNCD
BUCURESTI – Preşedintele Traian Băsescu şi jurnalista Andreea Pană de la Antena 1 vor fi audiaţi, miercuri, la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Organizaţia Romani Criss a sesizat Consiliul, după ce preşedintele i-a adresat ziaristei, sâmbătă, cuvinte jignitoare.

Băsescu a declarat despre această situaţie, luni: “Mi-aş fi dorit ca măcar o dată să primesc scuze de la trustul Antena, de câte ori m-au jignit, dar pentru jurnalistă, ca femeie, îmi pare rău”.

Antena 1 a prezentat, duminică seara, un fragment din înregistrarea incidentului petrecut, sâmbătă, la un hipermarket din Capitală, unde Traian Băsescu a smuls telefonul jurnalistei Andreea Pană care îl filma în timp ce se afla la cumpărături.

Potrivit Jurnalului Naţional, Băsescu a omis să oprească telefonul jurnalistei, pe care s-au înregistrat vorbe jignitoare la adresa acesteia. Ziariştii de la Jurnalul Naţional susţin că, după incident, SPP-iştii au şters din memoria telefonului înregistrarea discuţiei pe care Traian Băsescu a avut-o cu soţia sa, dar nu au şters înregistrarea şi de pe card.

Discuţia dintre jurnalistă şi Traian Băsescu
Andreea Pană: M-am gândit la o întrebare inteligentă. Ce procent aveţi pentru diseară, pentru mâine?
Preşedintele Traian Băsescu: Măi, păsărică, tu nu ai treabă azi?
Andreea Pană: La numărătoarea voturilor, ce credeţi că va fi? Care va fi rezultatul?

După această discuţie preşedintele i-a smuls telefonul jurnalistei şi a plecat spre maşină, unde discuţia a continuat alături de soţia sa Maria.

Discuţie Traian Băsescu – Maria Băsescu
Maria Băsescu: I-l dai?
Traian Băsescu: Da.(…) Cât era de agresivă ţiganca asta împuţită, nu ştiu, Maria, da’ trebuia să i se întâmple odată.
Maria Băsescu: Tot mai sunt şi la ieşire.
Traian Băsescu: Să fie…, uite-i.

Sâmbătă după-amiază, reporterul a intrat în posesia telefonului, adus într-un plic alb, sigilat, de o colegă care la rândul ei l-a primit de la Valeriu Turcan, purtătorul de cuvânt al preşedintelui.

Agenţia de Monitorizare a Presei condamnă printr-un comunicat de presă gestul preşedintelui Traian Băsescu de a confisca telefonul mobil al unei jurnaliste care a încercat să-l filmeze. Agenţia de Monitorizare a Presei consideră extrem de grav acest gest al preşedintelui, el fiind de natură să încurajeze comportamente agresive faţă de jurnalişti la nivelul întregii societăţi. AMP cere preşedintelui Traian Băsescu să îi ceară scuze jurnalistei şi să îşi controleze mai bine reacţiile în relaţia cu presa.29Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor