Băsescu vs. Nicolaescu

Reactualizat la:
1Comentariu
Băsescu vs. Nicolaescu
BUCUREŞTI – Preşedintele Traian Băsescu ar putea fi supus unui interogatoriu în procesul cu ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

Unul dintre avocaţii lui Eugen Nicolăescu a cerut instanţei ca şeful statului să fie supus acestei probe şi, în funcţie de răspunsurile preşedintelui, să se ia în calcul expertizarea sa psihiatrică. Instanţa Judecătoriei Sectorului 1 va decide cu privire la această cerere, în procesul în care şeful statului îi cere daune ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, invocând “vătămarea dreptului la onoare şi reputaţie”.

În replică, avocatul lui Traian Băsescu a susţinut că declaraţiile nu au fost politice şi că ministrul Sănătăţii nu beneficiază de imunitate în legătură cu aceste afirmaţii. Instanţa a respins această excepţie, rămânând în pronunţare pe solicitarea probei cu interogatoriul pentru preşedintele Băsescu.

În plângerea sa, Traian Băsescu face referire la o declaraţie a lui Nicolăescu de la Târgu Mureş, despre care apreciază că îi lezează demnitatea. Concret, Nicolăescu declara atunci că “preşedintele minte cum îi place să mintă de fiecare dată” şi că “Băsescu suferă de mai multe boli care intră în categoria bolilor psihice”.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor