Bătaie pe grădiniţele orădene

3Comentarii
Bătaie pe grădiniţele orădene
ORADEA – Potrivit statisticilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, până în 15 iunie, în grădiniţele din Oradea existau 5.255 de locuri, toate fiind ocupate.

În prezent, mai bine de 200 de cereri aşteaptă să fie soluţionate. Reprezentanţii ISJ Bihor mai spun că problema acestui număr de copii rămaşi „pe dinafară” se datorează şi faptului că majoritatea părinţilor îşi înscriu copiii la mai multe grădiniţe şi nu-şi confirmă locul. Abia pe la 1 octombrie se va putea şti numărul exact al copiilor înscrişi.

În Oradea există, de asemenea, 232 de grupe din care 45 de grupe au program normal, iar 187 program prelungit. Conform informaţiilor oferite de inspectorul şcolar Voichiţa Vancu, anul acesta se constată o creştere a cererilor spre grădiniţele cu program prelungit.

Grădiniţe particulare
În timp ce părinţii se luptă pentru a găsi un loc în grădiniţele de stat, în Oradea există grădiniţe particulare care ar mai avea locuri pentru a înscrie copii. O astfel de unitate este grădiniţa româno-americană „Crinul”, situată pe Calea Clujului nr. 6, în plin Centru Civic. Aceasta există de 11 ani în Oradea.

Grădiniţa este acreditată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, oferă pachete de studiu personalizate, ţinând cont de nevoile fiecărui copil în parte, de potenţialul său fizic şi intelectual, de ritmul propriu de dezvoltare şi de nevoile sale afective. Grădiniţa oferă copiilor posibilitatea învăţării limbii engleze, aproape în egală măsură cu cea maternă, un ambient intim şi plăcut, nu mult diferit de mediul familial, în care preşcolarii nu se vor simţi constrânşi sau instituţionalizaţi.

Oferte
În preţul taxei de şcolarizare (280 de lei pentru program normal şi 380 pentru program prelungit) sunt incluse cursurile de limbă engleză, limbă germană, rechizitele (aduse din America), asistenţa stomatologică gratuită pe întreaga durată a anului şcolar, pshiholog/logoped de două ori pe an, o excursie o dată pe an etc. Cei interesaţi să afle mai multe informaţii pot accesa site-ul grădiniţei: www.gradinita-crinul.ro sau pot suna la tel. 0723/150.761.

Crina Dobocan3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor