Bătălia reducerilor de sezon

Bătălia reducerilor de sezon
ORADEA – Nici bine n-au trecut sărbătorile Crăciunului şi Anului Nou, că marile magazine se întrec care mai de care în reduceri de preţuri la produsele de sezon. Acest lucru este cu atât mai evident la Oradea, cu cât iarna nu s-a prea făcut simţită în aceste locuri.

Reduceri

Cumpărătorii trebuie să ştie însă că reducerile de preţuri sunt de mai multe feluri. Cele mai importante sunt reducerile de soldare şi reducerile promoţionale. Potrivit legii, reducerile de soldare se fac în perioadele 15 ianuarie – 15 aprilie şi 1 august – 31 octombrie. „Pentru a putea practica vânzarea de soldare în aceste intervale, vânzare ce prevede reducerea preţului în ideea vânzării accelerate a stocului de mărfuri sezoniere, agentul economic trebuie să notifice la Primăria Municipiului Oradea cu 15 zile înainte de derularea acţiunii”, ne-a informat Florin Bârsan, consilier superior la Compartimentul Comercial şi Autorizări din Primăria Oradea.

Produsele propuse pentru soldare trebuie să fie achitate furnizorului de către comerciant cu cel puţin 30 de zile înainte de începerea operaţiunii de vânzare de soldare. „La Primăria Oradea au fost depuse până în prezent opt notificări pentru reducerile de soldare. Printre cei care vor practica aceste reduceri se regăseşte şi Crisul Supermarket, sub cupola căruia sunt mai mulţi agenţi economici”, a precizat Bârsan.

Dacă un agent economic practică vânzarea de soldare fără a comunica acest lucru la primărie, acesta riscă amenzi de până la 20.000 de lei. Agenţii economici se regăsesc însă foarte rar în astfel de situaţii. Ei aleg să practice reducerile promoţionale în care reducerile de preţuri ajung chiar şi la 100%. În aceste cazuri, trebuie afişat atât preţul vechi, cât şi cel nou. În Oradea, astfel de reduceri sunt practicate de majoritatea magazinelor de pe Corso. Reduceri sunt cuprinse între 50% şi 70% la produsele de sezo.

„De abia am aşteptat să înceapă perioada reducerilor. În fiecare an ne îmbrăcăm şi ne încălţăm în această perioadă, toată familia, la jumătate de preţ”, spune Mariana Oros din Oradea. Ca ea sunt şi alte familii care au prins gustul shopping-ului în perioadele promoţionale.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !