Bătăuşi înşfăcaţi de poliţiştii mascaţi în Pasaj

12Comentarii
Bătăuşi înşfăcaţi de poliţiştii mascaţi în Pasaj
Poliţia Municipiului Oradea (PMO) a reluat patrulările în zona cluburilor centrale, confruntându-se vineri seară cu un incident sub Pasajul Vulturul Negru. Astfel, amuzat probabil de apariţia şefilor PMO, un individ a avut o reacţie care l-a determinat pe comisarul şef Ioan Lenghel să-l legitimeze.

„Pe lângă faptul că nu a prezentat niciun act de identitate, a răspuns provocator astfel că am solicitat intervenţia Detaşamentului de Poliţie pentru Intervenţie Rapidă mai cu seamă că respectivul era în atenţia noastră pentru o serie de reclamaţii, ajungând să fie şi judecat pentru o bătaie într-un club. Întrucât nu s-a potolit nici în faţa poliţiştilor DPIR, aceştia l-au imobilizat pentru a-l conduce la sediul Poliţiei alături de un amic al său”, declară comisarul Adrian Bucur, adjunctul şefului PMO.

Ieşit din sediul Poliţiei, Cristian Brediceanu Blăgoie s-a plâns ziariştilor acuzând intervenţia în forţă a poliţiştilor DPIR însă fără să depună o plângere oficială până ieri.

De notat însă că Blăgoie a fost judecat în dosarul 10.584/271/2005 pentru loviri şi alte violenţe, procesul oprindu-se în urma neprezentării unor martori şi renunţării la plângere din partea victimei.

„Blăgoie şi alţi tipi de seama sa au fost reclamaţi că a bătut într-un club un adolescent care îşi serba ziua. Iar când băiatul şi-a chemat tatăl în ajutor, l-au bătut şi pe părinte. Nu putem trata cu mănuşi astfel de indivizi. Am amplasat camere video în Pasajul Vulturul Negru pentru a-i domoli. Tinerii care se destindeau vineri în mod civilizat pe terase în Pasaj, ne-au aprobat acţiunea.”, mai declară comisarul Bucur.

Acţiune amplă

„80 de poliţişti din cadrul PMO au acţionat vineri seară în zona centrală a municipiului, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisocială şi menţinerea climatului de siguranţă publică. Au fost verificate opt societăţi comerciale şi legitimate 479 de persoane iar 18 au fost conduse la sediul poliţiei.

Totodată, au fost depistaţi 29 de cerşetori, 44 de persoane fără adăpost şi s-au aplicat 136 de amenzi în sumă de 30.050 lei. S-au confiscat şi 452 lei încasaţi dar nemarcaţi în casa de marcat a unor societăţi.”, informează purtătorul de cuvânt al Poliţiei bihorene, inspector Alina Dinu.

Tot vineri noapte, poliţiştii Compartimentului Sisteme Pază au verificat aplicarea Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor la 38 de societăţi comerciale plus 54 de paznici. „Cinci persoane responsabile cu paza unor societăţi au fost invitate la sediul poliţiei şi au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare de 1.000 lei.”, mai informează ofiţerul de presă Alina Dinu.

Acţiuni similare s-au desfăşurat vineri noapte în Beiuş, Ştei şi Săcueni, inclusiv la discoteci.12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor