Bate moneda pe cardul national

11Comentarii
Bate moneda pe cardul national
Ministrul Sănătăţii spune că vorbeşte peste tot unde merge despre cardul naţional de sănătate.

„România e în urmă cu 20 de ani şi cine nu va avea la purtător acest card va beneficia doar de servicii contracost”, a ameninţat din nou, vineri, ministrul Sănătăţii. Prezent la Oradea pentru unele vizite prin unităţi medicale orădene, Cseke Attila a declarat că peste tot unde merge în ţară, avertizează asupra importanţei cardului naţional de sănătate ce urmează să fie distribuit începând cu sfârşitul acestei luni. Cseke a explicat că Imprimeria Naţională are o capacitate de a produce un milion de carduri lunar, astfel încât românii asiguraţi nu vor primi toţi odată cardurile.

Important

Cseke a argumentat că acest card naţional obligatoriu pentru fiecare asigurat e important şi pentru asiguratul care doreşte să acceseze servicii medicale în unităţile sanitare din reţeaua publică, dar şi pentru medicii din sistem care vor primi, la rândul lor, un card medical profesional. Ministrul crede că prin card se va eficientiza sistemul sanitar, fiindcă „pacienţii vor scăpa de birocraţie şi de drumurile între serviciu şi casa de asigurări pentru a dovedi calitatea de asigurat când au nevoie de servicii medicale sau concedii medicale, autorităţile vor putea cunoaşte exact câte servicii medicale au fost efectuate unui pacient, care sunt nevoile reale în sistem”.

Asiguratul va plăti pentru a primi cardul circa doi euro şi va trebui să îl aibă asupra lui. Cardul va conţine date medicale, istoric medical şi va fi completat de către medicul de familie, după care, ori de câte ori accesează un serviciu medical ce se decontează de către Casa de Asigurări sau care este important pentru sănătatea lui.

O.Ş.

Etnobotanicele, in curte la MAI

Etnobotanicele, in curte la MAI

Cseke Attila a inaugurat Centrul Regional de Transfuzii11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor