Bate vântul prin visteria oraşului

12Comentarii
Bate vântul prin visteria oraşului
ORADEA – La mijlocul anului, bugetul oraşului este pe minus cu 30%, deficitul fiind de 46,6 milioane lei, cu posibilitatea de a creşte până la 80 milioane lei până la finalul lui 2008, relatează primarul Ilie Bolojan.

„Ne aflăm în această situţie, cu un deficit bugetar aşa de mare datorită nerealizărilor prognozate la capitolul venituri proprii, datorată imposibilităţii de a vinde terenul de la tancodrom de peste 140 de hectare, a terenului de 19 hectare de la Aeroportul Oradea, un teren lângă Lotus Market şi terenul de lângă CET I, vechiul parc industrial”, explică edilul.

Terenuri

Ilie Bolojan spune administraţia anterioară a avut tentative de a vinde terenul fostei unităţi de tancuri, de la centură deşi actele nu erau în regulă. „Va trebui să anulăm două hotărâri de guvern referitoare la acest teren şi apoi să obţinem una nouă, prin care terenul să fie atribuit Primăriei”, zice Bolojan.

Faţă de situaţia bugetului, primarul spune că în prima şedinţă a Consiliului local trebuie făcută o rectificare negativă. „Vom propune consilierilor locali o reducere cu 800 miliarde lei a cheltuielilor din Primaria Oradea. Vor suferi reduceri de 30% din valoarea deficitului, cheltuielile de funcţionare a primăriei restul de 70% fiind suportate de investiţiile propuse pentru acest an”, spune primarul.

De la Guvern

În condiţiile în care oraşul are lucrări importante la şcoli şi spitale, primarul spune că se va încerca despăvărarea Oradiei de acestor cheltuieli, care ar urma să fie preluate de ministerele de specialitate. Tot la reduceri de cheltuieli intră şi rezilierea contractelor pentru amenajările peisagistice din Piaţa Unirii sau numirea unei singure unităţi de management pentru toate cele cinci spitale din Oradea câte administează acum oraşul. Mai mult, Bolojan a spus că va rezilia şi contractul pentru vânzarea terenului de lângă Aeroport, pentru care nu s-a obşinut încă autorizaţie de la Autoritatea Aeronautică.

Cristina Ghilea12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor