Bauturi trendy in Timisoara: fetele beau Cosmopolitan, baietii tarie

De Zoltan Varga
Bauturi trendy in Timisoara: fetele beau Cosmopolitan, baietii tarie
Orice om cu capul pe umeri ştie că un barman bun nu serveşte doar băuturi, el serveşte oamenii. La fel, un barman bun nu face doar băuturi bune ci te face să te simţi extraordinar indiferent de ceea ce ai în pahar. Bârlea Ovidiu Florin lucrează în această branşă de cinci ani şi e de părere că timişorenii beau la fel de mult ca şi înaintea crizei, cu menţiunea că băuturile scumpe nu mai sunt chiar la îndemâna tuturor.

Bârlea Ovidiu Florin – cunoscut de clienţii casei ca „Vivi“ – e barman de cinci ani de zile. Şi-a început cariera la recomandarea unui prieten în clubul D Arc, loc unde-şi desfăşoară activitatea şi acuma. Are 27 de ani şi crede că publicul care se distrează în cluburi bea la fel de mult ca şi în anii trecuţi, doar că s-a schimbat niţel proporţia băuturilor consumate. „Am observat că se beau mai puţine cockteiluri decât în trecut. De obicei, băieţii sunt axaţi pe tărie – vodkă sau whisky – şi bere, iar dacă ar fi să nominalizez ce se poartă la fete, aş zice Cosmopolitan (n.n. – celebrul cockteil care a devenit cunoscut datorită serialului Sex in the City)“, spune el. Fiindcă barmanul este una din figurile centrale ale clubului, care vine în contact primul cu clienţii, acesta trebuie să cunoască oamenii, să interacţioneze cu ei, nu să fie o maşină care vinde. Starea lui de spirit este esenţială, fiindcă la urma urmei şi el îi face pe oameni să se simtă bine. „Normal că există şi zile în care nu poţi să bei, dar trebuie să fii cu zâmbetul pe buze întotdeauna. Uneori mimez, îmi pun un suc în pahar care arată ca un drink veritabil şi trag de el toată noaptea“, spune barmanul care crede că pentru a avea succes în această meserie trebuie s-o iei de la munca de jos, cea de ajutor de barman.

La capitolul avantaje, Vivi crede că cei care activează în această meserie au parte de o distracţie aparte. „Sincer îmi place meseria asta şi sunt întotdeauna cu zâmbetul pe buze. E o meserie frumoasă. Faţă de alţi oameni, noi ne distrăm într-un an cât alţii în zece. La dezavantaje, ar fi chestia că meseria asta te consumă fizic. Dar, e o meserie bănoasă, se câştigă şi din baccişuri. Nu se mai lasă la fel de mult ciubuc, dar e OK“, spune el.

Un alt aspect care ar putea trecut la capitolul avantaje este faptul că prin această meserie ai ocazia să interacţionezi cu foarte multă lume. Mai exact, cunoşti multe persoane. Chiar şi de sex opus. „Eu nu sunt căsătorit şi cred că e destul de greu să ai o relaţie stabilă. În principiu, prietena ţi-o faci tot din domeniul ăsta, ca să te înţeleagă. E greu ca altcineva să înţeleagă de exemplu faptul că într-o noapte vin 20 de fete la tine să-ţi dea numărul de telefon. Nu poţi să accepţi toate ofertele, nu-i aşa?“, spune Vivi.

 



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase