Bauturile alcoolice, verificate

De Simona Albinaru
22 de operatori economici care comercializează băuturi spirtoase au fost verificaţi de curând de protectorii consumatorilor.

„Comisarii CJPC Bihor au desfăşurat o acţiune de control privind calitatea, modul de comercializare şi etichetare a băuturilor spirtoase”, a precizat comisarul şef al CJPC Traian Bejan.

În timpul actiunii tematice de control au fost verificaţi 22 operatori economici, cărora li s-au întocmit 22 procese verbale de constatare a contravenţiei. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate se ridică la 25.500 lei.

Nereguli

Deficienţele nu au contenit să apară. Principalele nereguli au fost legate de etichetarea necorespunzătoare a băuturilor spirtoase, fiind utilizate denumiri precum „băutură spirtoasă cu aromă de rom”, „băutură spirtoasă cu aroma de vodka”, „băutură spirtoasă cu aroma de brandy” etc, sau cu prezentări sub forma „ …… este o băutură spirtoasă obţinuta din alcool etilic de origine agricolă de cea mai buna calitate, îmbinată cu aromă de vodka” sau „băutură spirtoasă cu diferite/multiple arome – vodca, brandy, rom, rachiu. Acest lucru contravine prevederilor legislaţiei în vigoare.

Neafişarea preţurilor cu amănuntul şi a preţurilor pe unitatea de măsură, neafişarea datelor de identificare de la registrul comertului şi a orarului de funcţionare sunt alte nereguli des întâlnite.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !