Bazin de înot

Bazin de înot
Deva – În noua clădire a Liceului de Muzică şi Arte Plastice „Sigismund Toduţă” va funcţiona un bazin de înot. Este singura unitate de învăţământ din judeţul Hunedoara care va primi finanţare de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării pentru realizarea acestui obiectiv.

Decizia construirii de bazine de înot pentru elevi a fost luată în urma lansării unei iniţiative la nivel naţional. Mărimea şi numărul bazinelor de înot variază în funcţie de numărul de locuitori ai unei localităţi, cel de la Deva fiind unul de mărime medie.

„Costurile pentru finalizarea lucrărilor noii construcţii sunt estimate la 100 miliarde lei vechi. Apreciem că lucrările se vor putea încheia anul viitor”, a anunţat ieri inspectorul şcolar general, Anişor Pârvu. Noua construcţie a liceului este multifuncţională şi cuprinde, alături de sălile obişnuite de clasă, spaţii de studiu pentru fiecare specialitate şi o sală de concerte, care este considerată a fi una dintre cele mai moderne din ţară.

Lucrările la noua clădire a liceului au început în urmă cu 12 ani. În anul 2006 au fost repartizate fonduri în valoare de 13,5 miliarde de lei vechi pentru corpurile de clădire B şi C. Spaţiul destinat sălii de concerte este realizat în proporţie de 25 la sută.

Potrivit inspectorului şcolar general, liceul devean merită să aibă un nou spaţiu de învăţământ deoarece elevii de aici obţin în fiecare an zeci de premii internaţionale. O bucurie pentru muzicienii din liceu este recenta aprobare a sumei de un miliard de lei vechi pentru achiziţionarea unui pian performant, de care elevii au mare nevoie.

Sanda Bocaniciu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !