Bazinele, luate la control

4Comentarii
Bazinele, luate la control
ORADEA - Pe perioada verii, tot mai multe persoane acuză diferite boli de piele sau ale căilor respiratorii ori oculare, „culese” din apa bazinelor de la ştranduri ori cea a piscinelor. În aceste condiţii, reprezentanţii Inspecţiei Sanitare de Stat îşi intensifică verificările în perioada estivală în astfel de locaţii.

Potrivit datelor furnizate de dr. Corina Fonoage, şef Serviciu ISS Bihor, în luna mai s-au efectuat controale la cinci banzine de înot, iar în luna iunie la 17. „ În aceeaşi perioadă am efectuat controale şi la unităţile de cazare hotelieră şi la pensiuni: 10 în luna mai şi 20 în iunie, cât şi la unităţile de alimentaţie publică. În total, în luna mai s-au întreprins controale la 41 de unităţi, iar în luna iunie la 74”, susţine dr. Fonoage.

Contravenţii şi amenzi
Cele mai multe nereguli descoperite de inspectorii ISS sunt cele legate de măsurile necorespunzătoare legate de dezinsecţie şi deratizare, cât şi de aprovizionarea cu materiale de curăţenie, dar şi proasta întreţinere a unor anexe sanitare.

„În luna mai s-au acordat nouă amenzi în valoarea totală de 10.200 RON, iar în luna iunie, cuantumul celor 13 amenzi date s-a ridicat la 26.800 RON, cu această ocazie acordându-se şi trei suspendări de activitate”, precizează dr. Fonoage.

Obligaţii
Cât priveşte controalele la bazinele de înot, acestea se derulează în fiecare lună, ocazie cu care se iau probe de apă pentru stabilirea concentraţiei de clor, cât şi a calităţii apei. „În mod normal, trebuie să existe 0,05 mg de clor rezidual la litrul de apă. Iar pH-ul apei trebuie să se afle între 7,2-8,2. La orice bazin trebuie să existe un registru în care vor fi trecute aceste date zilnic, în urma verificării apei”, susţine dr. Fonoage.

Pe lângă schimbarea zilnică a apei din bazin, acolo unde nu există primenire continuă, bazinele trebuie curăţate şi întreţinute corespunzător. „Totodată, populaţia trebuie să conştientizeze faptul că înainte de a intra în bazin trebuie să facă un duş, apoi să treacă prin şănţuleţul cu clor, de pe marginea bazinului, acelaşi lucru făcându-l şi la ieşirea din apă”, încheie dr. Fonoage.

Borz Viorica



4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor