Bazinul olimpic va fi gata doar la anul

4Comentarii
Bazinul olimpic va fi gata doar la anul
ORADEA – „Nici o lucrare la termen!”, este deviza în spiritul căreia s-au realizat toate investiţiile majore ale municipalităţii şi ale regiilor autonome în ultimii ani, iar MBS Group, antreprenorul general al Bazinului olimpic, a făcut tot posibilul să se conformeze tradiţiei.

În pofida faptului că termenul de predare a aşezământului era 1 decembrie, „febril” este un calificativ absolut nepotrivit pentru lucrul ce s-a desfăşurat pe şantier pe tot parcursul lunilor octombrie şi noiembrie, zi de zi, doar un mănunchi de oameni trebăluind în jurul bazinului. Ca urmare, cu trei săptămâni după data-limită de executare a lucrărilor, realizarea acoperişului Bazinului olimpic este încă departe de finalizare.

Probleme neprevăzute
Antreprenorul general susţine că întârzierea se datorează unor probleme de ordin tehnic, neprevăzute, cauzate de deschiderea de 15 metri a arcelor metalice, chipurile, unică ca şi dimensiune în Europa. „Din cauza deschiderii foarte mari apar mici deformaţii, nepericuloase, care impun modificări de care iniţial nu s-a ţinut cont”, ne-a declarat Gabriel Silaghi, director general la MBS Group. Acesta apreciază că investiţia va fi finalizată spre finalul lunii ianuarie. „Vă asigur că această lucrare se va termina, şi va fi o lucrare etalon”, afirmă Gabriel Silaghi.

Specialiştii nu sunt de acord, nici pe departe, cu afirmaţia că acoperişul Bazinului olimpic este o realizare fără egal la nivel european. „O deschidere de 15 metri este o nimica toată”, susţine un membru al Ordinului Arhitecţilor, adăugând că arce metalice cu o asemenea deschidere se găsesc şi în Oradea, la o hală construită de curând pe Calea Clujului.

Pengo Zoltan4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor