BCR Banca pentru Locuinţe are câştig contra Curţii de Conturi

De Cristina Ghilea
2Comentarii
BCR Banca pentru Locuinţe are câştig contra Curţii de Conturi
Curtea de Apel a dat dreptate BCR BpL în procesul cu Curtea de Conturi, privind plata primei de stat plătite la produsele economisire-creditare.

Curtea de Apel București a anulat, săptămâna aceasta, decizia Curţii de Conturi referitoare la acordarea
primei de stat de 25% pe an la produsele de economisire-creditare derulate prin băncile pentru locuinţe.

„BCR Banca pentru Locuinţe (BCR BpL) a obţinut la Curtea de Apel Bucureşti o sentinţă care anulează decizia Curţii de Conturi privind acordarea primei de stat, fapt ce dovedeşte că banca a respectat legea românească a băncilor de locuinţe (sistemul de economisire-creditare în sistem colectiv pentru scopuri
locative), precum şi practica europeană”, transmite BCR BpL.

Sentinţa a fost emisă în 1 martie şi se referă la faptul că legislaţia actuală nu-i obligă la justficarea utilizării pentru domeniul locativ pe clienţii care au economisit minimum 5 ani, iar creditarea
în sistemul colectiv al economisirii-creditării este numai o opţiune a clientului, nu o obligativitate.

Sentinţa se referă şi la faptul că „persoanele fizice minore ori cele în vârstă de peste 65 de ani sunt eligibile să primească prima de stat”, fapt contestat de Curtea de Conturi în urma unui control din 2015.

„Îi asigurăm pe clienţii noştri că BCR BpL a depus şi va depune toate eforturile pentru respectarea întocmai a obligatiilor contractuale, în condiţiile legislative existente. În tot acest timp am luat măsuri concrete, astfel încât clienţii să nu ie afectaţi financiar, banca plătind din resursele sale financiare echivalentul primei de stat virate de stat. Acest lucru demonstrează buna noastră credinţă”, transmite președintele BCR BpL, Lucian Anghel.

Hotărârea pronunţată de Curtea de Apel București nu este deinitivă, mai transmite banca.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor