Bega Music Festival, la prima ediție. Se caută talente locale, fără manele, muzică populară și de petrecere

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
Bega Music Festival, la prima ediție. Se caută talente locale, fără manele, muzică populară și de petrecere
© foto: arhivă
Ați visat să cântați vreodată pe scena din Piața Victoriei, în fața unui public numeros? Dorința vi s-ar putea împlini la începutul lunii iunie, grație unui nou festival inventat de Primăria Timișoara. Trebuie să aveți carismă și prezență scenică și să respectați câteva reguli.

Bega Music Festival este cea mai nouă invenție a Primăriei Timișoara, adresată interpreților și /sau compozitorilor cu vârste cuprinse între 15 și 30 de ani. Evenimentul va avea loc în perioada 7-9 iunie, ca parte a Festivalului Artelor Timișorene.

„Scopul urmărit este acela de a crea o emulație în viața artistică a orașului nostru în perspectiva exercitării titlului de Capitală Europeană a Culturii 2021”, transmit cei de la Biroul Organizare Evenimente din PMT.

Concursul va avea două secțiuni, una de interpretare vocală și una de creație. De marți, 23 aprilie, s-a dat drumul la înscrieri, termenul limită fiind 20 mai. La interpretare vocală pot participa concurenți cu vârste între 15 și 30 de ani, care vor prezenta 2 piese, una din repertoriul românesc și una din repertoriul internațional. Pentru faza finală, concurentul selectat va interpreta o singură piesă.

Foarte important: piesele pot fi de orice gen muzical, mai puțin muzică populară, romanțe, manele și cântece de petrecere. Soliștii vocali vor trimite, pe adresa boe@primariatm.ro, o copie a actului de identitate, acordul privind participarea în concurs cuprinzând și consimțământul privind colectarea și prelucrarea datelor cu caracter personal și două fotografii de înaltă rezoluție. Preselecția va avea loc sâmbătă, 25 mai, pe scena Sălii Capitol, cu începere de la ora 9.30.

Concursul se va desfășura în 7 iunie, pe scena din Piața Victoriei, în formulă voce și negative sau în formulă full live, urmând să se specifice acest detaliu în formularul de înscriere. Ce contează? Potrivit organizatorilor, sunt importante corectitudinea, acuratețea interpretării, dicția, intonația, emisia vocală, charismă, ținută și prezența scenică.

În cazul secțiunii compoziție, unde nu există limită de vârstă, piesele se depun la registratura PMT – camera 12, primind număr de înregistrare. Pe plicul în care se va afla un CD sau un stick va fi specificat doar un motto, comisia neavând posibilitatea să cunoască numele autorului piesei. După validare pentru finală, piesele câștigătoare vor fi anunțate pe pagina de Facebook Evenimente Primăria Timișoara.

Concursul propriu-zis se va desfășura vineri, 7 iunie, în cadrul Festivalului Artelor Timișorene, pe scena din Piața Victoriei. Câștigătorii vor fi anunțați pe 9 iunie, iar premiile sunt în bani. La interpretare vor fi două mențiuni a câte 500 de lei, premiul III – 1.000 lei, premiul II – 1.500 de lei și premiul I – 2.000 lei. La secțiunea creație sunt două mențiuni a câte 1.000 lei, premiul III – 2.000 lei, premiul II – 3.000 lei și premiul I – 4.000 lei. Pot fi oferite și alte premii speciale din partea partenerilor și a sponsorilor. Oficialii PMT nu anunță cine va juriza competiția.

Regulamentul complet al concursului și fișa de înscriere pot fi găsite pe www.primariatm.ro și pe pagina de Facebook Evenimente Primăria Timișoara.ro.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !