Beiuşenii au dus lumină

În 24 octombrie 2005, Habitat pentru Umanitate Beiuş a inaugurat a doua ediţie a „Memorialul Mihai Samuilă” în cadrul căruia până la data de 11 noiembrie 2005, vor avea loc o serie de acţiuni în memoria lui Mihai Anton Samuilă, unul din cei doi eroi căzuţi la datorie în cadrul unei misiuni de pace în Afganistan în 2005.

Mihai a fost si el beneficiarul unei locuinte Habitat în urma evenimentului de constructie „Eclipsa 1999”. În seara zilei de 1 noiembrie, familia lui Mihai, prietenii, rudele sale, familii din cartierul Habitat precum si un grup de voluntari din SUA vor participa la „Marsul Luminii”. Este al doilea an când se va parcurge ultimul drum pe care a mers în 2003 Mihai. În fata casei familiei Samuila se vor aprinde lumânari dupa care oamenii se vor îndreptat spre cimitir. Pe parcursul drumului sunt asteptati sa se mai alature si altii astfel încât la cimitir sunt asteptati peste 60 de participanti. Aici se vor depune flori si lumânari la mormântul eroului si se va pastra un moment de reculegere.

„Anul trecut a fost o experienta foarte emotionanta si sunt sigur ca si anul acesta va fi cel putin la fel. A fost un moment de mare încarcatura emotionala si eu personal am simtit prezenta lui Mihai între noi.” spune Mircea Jurcan, directorul Habitat pentru Umanitate Beius.

Toti cei prezenti vor depune câte o lumânare aprinsa si la mormintele celorlalti soldati care dorm somnul de veci în Cimitirul Eroilor din Beius. Apoi fiecare se va retrage spre mormintele celor apropiati.

Cristina Ghilea

Taguri: