Beiusul a sarbatorit 90 de ani de fotbal

1Comentariu
Troiţa a fost sfinţită
Troiţa a fost sfinţită
1921 este anul în care s-a pus bazele primului club de fotbal în Beiuş. Numit Aurora, clubul a fost condus de profesorul Ioan Buşiţia – preşedinte, şi Emil Pop – secretar. Pentru a sărbătorii cei 90 de ani de fotbal, oficialii CF Bihorul Beiuş au organizat miercuri o serie de manifestări care să puncteze evenimentul.

Din partea FRF a fost prezent Adrian Rămureanu, directorul de competiţii, iar AJF Bihor a fost reprezentată de preşedintele Valer Vancea şi secretarul Peti Boros. Asistenţa a fost numeroasă, pe lângă oficiali locali, fiind prezente foste glorii precum şi componenţii actuali ai echipei din Liga 3.

Cu această ocazie în faţa stadionului a fost instalată şi sfinţită o troiţă în amintirea fostelor glorii beiuşene care au trecut la cele veşnice. „Sfiinţirea acestei cruci nu face altceva decât să mai pună o cărămidă la piatra de temelie a sportului bihorean, unul cu o istorie de 90 de ani. Ne întoarcem faţa înspre cei din trecutul clubului care au luptat pentru prestigiul Beiuşului şi care merită felicitările noastre. În aceste timpuri deosebit de grele mulţi contestă sprijinul acordat sportului, însă doresc să vă asigur că fenomenul sportiv va fi sprijinit consistent şi în viitor, Beiuşul trebuind să fie aşezat la loc de cinste pe harta sportului naţional”, a spus primarul Adrian Domocoş.

Plachete şi diplome

Oficialii CF Beiuş, Remus Ganea – preşedinte, Ioan Bondor – vicepreşedinte şi Ionel Goina – director sportiv, au primit din partea FRF şi AJF diplome, cupe şi plachete omagiale. „Beiuşul a fost şi va rămâne o scenă a fotbalului naţional, de aici plecând mulţi jucători de valoare la echipe mult mai galonate. Acest eveniment este unul deosebit, iar fostele glorii beiuşene trebuie să primească respectul nostru” a spus preşedintele AJF Bihor, Valer Vancea.

Organizatorii acestui eveniment au acordat diplome de excelenţă tuturor celor care de-a lungul timpului au contribuit la dezvoltarea fotbalului din Beiuş.

T.B.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor