Beiuşul în zodia culturii

Beiuşul în zodia culturii
Municipiul Beius încearca sa-si regaseasca traditiile culturale pe care acest important centru cultural bihorean le-a probat de-a lungul istoriei. Beiusul este, în perioada care a mai ramas pâna la sfârsitul anului 2005, gazda unei suite de manifestari cultural-artistice.

Evenimentele trecute în aceasta agenda culturala a ultimului trimestru din acest an au debutat în 10 octombrie, cu sarbatoarea dedicata Zilei mondiale a muzicii, desfasurata sub genericul „Pe ritmuri de altadata”, sintagma care subliniaza caracterul de continuitate a traditiilor în spatiul local. Ziua de 17 octombrie a fost marcata de deschiderea „Saptamânii culturale beiusene”, o manifestare menita sa contribuie la pastrarea traditiilor bihorene, care a avut loc la Muzeul „Aurel Flutur” din localitate.

Aniversari pe banda
Tot din programul saptamânii culturale a facut parte si aniversarea a 76 de ani de la nasterea poetului bihorean Alexandru Andritoiu, celebrata în data de 18, la Biblioteca „Constantin Pavel”.

„Izvor de mir” a fost titlul ales pentru expozitia de icoane a copiilor de la Grupul Scolar „Ioan Ciordas” Beius si de la Scoala Generala „N. Popoviciu”, care a fost vernisata miercuri, 19 octombrie. Joi a fost rândul spectacolului aniversar „Flori alese de pe Cris”, dedicat înfiintarii formatiei de dansuri „Mladite de tezaur”.

Ultimele evenimente culturale din aceasta luna vor fi un festival de datini si obiceiuri si un concert al corului Lyra, aflat la 100 de ani de la înfiintare.

Laura Voicu

Taguri: ,