Belgienii în vizita la Arany Janos

Belgienii în vizita la Arany Janos
Colegiul Naţional „Arany Janos” din Salonta respectă cu sfinţenie tradiţia bunei prietenii cu belgienii.

Şi în acest an, 28 de elevi şi doi profesori belgieni din Leuven (Belgia) veniţi în obişnuita vizită de prietenie la Liceul Arany Janos din Salonta s-au bucurat de o excursie-surpriză la Timişoara asortată cu seri de neuitat, agape, concursuri şi spectacole folclorice interetnice. Adolescenţii belgieni au fost găzduiţi de familii de elevi din Salonta care i-au primit cu bucurie şi generozitate.

Toată suflarea salontană care a participat la acest Program educaţional anual a fost puternic emoţionată la momentul revederii, mai ales elevii români şi maghiari care vorbesc deja fluent limba flamandă. Comunicarea între grupurile de liceeni a fost, în general, în limba engleză, fapt simţit şi pe străzile municipiului Salonta unde, braţ la braţ, elevii belgieni şi salontani au adus o picătură de culoare şi atmosferă europeană micului târg de frontieră.

Fotbal si baschet la Arany Janos

După excursia-surpriză de la Timişoara, liceenii belgieni, români şi maghiari au pregătit un spectacol folcloric comun, completat de o după-amiază sportivă de excepţie, în care cu toţii au jucat baschet şi fotbal. Firesc, musafirii belgieni au învins în ambele competiţii sportive. Obligatorie a fost şi tradiţionala excursie la Băile Felix unde adolescenţii au înroşit aparatele foto. Grupul de prietenie româno-belgian s-a bucurat de petreceri de neuitat la cantina.

Colegiul Naţional „Arany Janos” din Salonta. Singurul moment de tristeţe a fost cel al despărţirii, când musafirii belgieni şi-au luat rămas-bun de la Salonta, dar soarele prieteniei a strălucit instantaneu şi peste acele clipe: în luna septembrie, elevii şi profesorii români şi maghiari care au participat la acest „experiment european al prieteniei” vor merge în Belgia unde cu toţii vor fi unul.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !