Beneficiarii de subvenţie, controlaţi

ORADEA – Administraţia Socială Comunitară Oradea (ASCO) a demarat verificarea beneficiarilor de ajutor pentru încălzirea locuinţei. Verificările vizează autenticitatea datelor din declaraţiile pe proprie răspundere privind componenţa şi veniturile familiei.

Conform spuselor directorului executiv Ionel Vila, acţiunea vizează, în special, acei beneficiari care au declarat că nu au nici un venit. În verificarea solicitanţilor de subvenţie, ASCO colaborează cu Direcţia Generală a Finanţelor, din a căreia bază de date reiese ce venituri are o persoană anume. Cei de la ASCO confruntă lista beneficiarilor de subvenţie şi cu cea a familiilor care s-au debranşat, total sau parţial, de la reţeaua de termoficare.

Concomitent cu începerea preluării cererilor de ajutor de încălzire, în noiembrie 2006, conducerea ASCO a lansat un apel cetăţenilor, de a sesiza dacă au cunoştinţe de declaraţii pe proprie răspundere conţinânr date false. Apelul a rămas fără ecou, instituţia nu a primit nici o sesizare de acest gen, ne-a declarat Ionel Vila.

Beneficiarii subvenţiei au obligaţia de a anunţa prin depunerea unei noi declaraţii, în termen de cinci zile, orice modificare intervenită în componenţa familiei sau în veniturile acesteia. Nerespectarea acestei obligaţii sau declararea de date false se sancţionează cu amendă între 1.000-10.000 RON.

Pengo Zoltan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !