Beni Rus cere 1 milion €

7Comentarii
Beni Rus cere 1 milion €
ORADEA – Constructorul viitorului cartier „Kiss” de pe Calea Aradului cere daune de un milion de euro de la trustul Gazeta. Beniamin Rus şi-a prezentat pretenţiile joi, la Tribunalul Cluj. Părţi vătămate mai sunt oamenii de afaceri bihoreni Giovanni Migheli şi Radu Pentie precum şi directorul Regionalei Vamale Oradea, Călin Vesa.

Una dintre părţile vătămate din dosarul Gazeta, Beniamin Rus, acţionar majoritar la firma Selina, a cerut, joi, daune de un milion de euro la primul termen din dosarul „Gazeta”, judecat la Tribunalul Cluj.

        Conform rechizitoriului, în anul 2002, Rus a fost atenţionat de ziariste de la „Gazeta de Oradea” că are de ales între a colabora cu publicaţia sau a deveni ţinta unor atacuri în presă. Rus le-a avansat circa 10 – 15 milioane lei, iar ziaristele au realizat un articol „prietenos” promiţând că timp de un an nu vor  apărea articole negative.

Însă în anul 2003 Rus a avut o dispută cu o firmă a clujeanului Ovidiu Turcu, după care a urmat un şir de articole dure la adresa sa şi a grupului său de firme în Gazetele de Oradea şi de Cluj.

Procurorii mai arată că în anul 2004, Rus a luat legătura cu Aurel Mureşan, director al trustului Gzeta, care i-a propus o colaborare imediată şi de durată, promiţând articole cu rol de reclamă. Mai mult, Mureşan a precizat că Rus trebuie să aloce periodic bani pentru publicitate, iar cei de la Gazeta se angajează să nu scrie articole negative, ba mai mult să-l scoată într-o lumină cât mai favorabilă pe Rus. Însă în urma unei discuţii şi cu  Liviu Man, preşedintele trustului Gazeta, Rus a hotărât să rupă orice legătură cu trustul de presă.

Ca urmare, rechizitoriul arată că anul trecut au apărut mai multe articole tendenţioase şi calomnioase faţă de partea vătămată.

        O altă parte vătămată, Giovanni Migheli, care a amenajat un circuit auto în localitatea bihoreană Sânnicolaul Român, s-a constituit parte civilă în cauză şi cere daune morale în valoare de un miliard de lei vechi. Italianul dispune şi de o înregistrare audio prin care i se pretindeau bani pentru o presă „amicală”.

Ca părţi vătămate în dosarul Gazeta s-au mai constituit directorul Regionale Vamale Oradea, Călin Vesa, şi omul de afaceri orădean Radu Pentie.

        Tribunalul Cluj a început, joi, procesul în care nouă reprezentanţi ai Trustului Gazeta sunt cercetaţi pentru şantaj calificat şi constituire sau asocierea la un grup infracţional. În stare de arest sunt judecaţi  Liviu Man, preşedintele trustului Gazeta, Ioan Oţel, directorul de investigaţii de la Gazeta de Cluj şi Aurel Mureşan, directorul executiv al trustului. Iar în stare de libertate sunt judecaţi Dan Pârcălab (director al Gazetei de Maramureş), Aurelian Grama (redactor şef la „Bună Ziua, Ardeal”), Dorel Vidican (director Gazeta de Cluj), acţionara Milena Man, Elena Cocuţ (director publicitate Gazeta de Oradea),  Memoranda Onac (redactor- şef la Buna Ziua Ardeal) şi Adrian Avarvarei (Şef Departamentul Protecţie Internă al trustului).

Cristian Horgos7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor