Benzinăriile neautorizate luate în vizor

1Comentariu
Din cele 102 benzinării bihorene, înregistrate la Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM), doar un sfert îndeplinesc toate normele privind protecţia mediului, mai bine de jumătate având termen de conformare până la sfârşitul anului, iar alte 20 perioada 2007-2009.

Conformarea la legislatia de mediu consta în limitarea emisiilor de compusi organici volatili rezultati ca urmare a manevrarii combustibilului la statiile de distributie. Ceea ce presupune montarea de recuperatori de vapori la pompe si rezervoare. Privitor la numarul mare de benzinarii neconforme cu legislatia de mediu Calin Mocan, director executiv la APM Bihor explica: „Atunci când îsi construiesc benzinariile, în faza de constructie le este suficienta o fisa tehnica, nu au nevoie de acord de mediu.”

„Foarte multe benzinarii sunt în curs de autorizare, dar taraganeaza procesul, în fiecare saptamâna ne mai aduc câte o hârtie. Dar noua lege a mediului ne permite sa impunem termene de depunere a documentelor, iar în caz de nerespectare pot fi scosi din procedura de autorizare” avertizeaza Calin Mocan.

El mai spune ca dupa Pasti va înainta Garzii de Mediu o lista cu 27 de statii neautorizate sau în curs de autorizare, neconforme cu standardele de mediu. „Pe lista se regasesc trei benzinarii Mol (cea din Cantemir, Matei Corvin si Bors), doua Luck Oil (Bors si Maresal Averescu), trei SMO sau în zona Marghita alte trei benzinarii Petrocrisana Oil.”

Ovidiu Morcan
1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor