Biblioteca, pe coduri de bare

Biblioteca, pe coduri de bare
Deva – Tuturor celor 321.906 documente aflate în dotarea Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu” Deva li se aplică un cod de bare pe sistemul produselor comerciale. Informatizarea bibliotecii judeţene a început în urmă cu opt ani şi este deja realizată în proporţie de peste 30%. 

„Volumul de muncă rămas înseamnă implicarea întregului colectiv în activitate. Este un proces laborios care presupune familiarizarea lor cu modul de catalogare, atenţie, meticulozitate, concentrare şi rigurozitate. În paralel, nu s-a putut neglija activitatea de achiziţii şi prelucrare a noilor cărţi, cea metodică din teritoriu şi manifestările culturale propuse. Să nu uităm şi de întârzierea pe care a produs-o mutarea noastră într-un nou sediu”, declară Gabriela Marcu, directorul Bibliotecii Judeţene.

Informatizarea aduce avantaje atât pentru cetăţeni, cât şi pentru bibliotecari. Practic, în baza de date a bibliotecii se vor înregistra datele personale ale cititorilor, împrumutul se va face prin indentificarea documentelor cu ajutorul cititoarelor de coduri de bare.

„Cititorii vor putea să consulte baza de date a bibliotecii prin intermediul a două calculatoare la care au acces. Ei vor mai beneficia de o sală de internet cu şase posturi, de rezervări de documente prin intermediul programului pus la dispoziţie şi, în viitorul apropiat, vor avea acces la carduri”, concluzionează directoarea instituţiei de cultură, Gabriela Marcu.

Ina Jurcone0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase