Biblioteci dotate cu cărţi, din donaţii

Biblioteci dotate cu cărţi, din donaţii
Campania de strângere de carte se derulează în perioada 23 aprilie – 23 mai.

Peste 13 biblioteci din Bihor vor fi dotate cu cărţi. Deputatul Ioan-Sorin Roman a iniţiat o acţiune de strângere de carte, intitulată ,,Cărţile, ferestre-n ziduri’’.

Acţiunea a debutat în 23 aprilie şi se va încheia în 23 mai. După această dată fondul de carte adunat va fi distribuit către 13 biblioteci din zona Salonta (Avram Iancu, Batăr, Tulca, Ciumeghiu, Mădăras, Cefa, Nojorid, Girişu de Criş, Sânnicolau Român, Tinca, Salonta, dar şi în Gepiu şi Toboliu).

Deputatul a spus că în localităţile Gepiu şi Toboliu biblioteca lipseşte cu desăvârşire, deşi există destul de mulţi tineri şi copii. Acesta s-a angajat că va face toate demersurile ca în cele două comune să se înfiinţeze biblioteci.

Lipsesc cărţile de referinţă

,,Copilul unei cunoştinţe a venit la mine într-o zi şi mi-a cerut să-i împrumut <<Moara cu Noroc>>. Elevul mi-a spus că nu găseşte cartea la Bibliotecă. M-am mirat că o carte de referinţă lipseşte din instituţia care deserveşte comuna. Atunci am decis să mă interesez ce cărţi lipsesc din bibliotecile din zona mea. Am mers prin şcoli şi am cerut o listă cu bibliografia obligatorie pentru învăţământul primar şi gimnazial. Bibliotecarii mi-au făcut şi ei o listă cu cărţile de specialitate care le lipsesc. Am luat apoi legătura cu cei din conducerea Bibliotecii Judeţene <<Gheorghe Şincai>> şi am aflat că fondul alocat bibliotecilor este insuficient. Aşa a luat naştere această campanie’’, a spus Ioan-Sorin Roman.

,,Ştiu din experienţa mea de primar că niciodată cartea nu este o prioritate în alcătuirea bugetului local. Noi vrem să venim în sprijinul comunităţilor locale din Colegiul VI şi să strângem cărţi pentru bibliotecile din zonă”, a declarat deputatul Sorin Ioan Roman.

Iniţiatorii acestei campanii vor trimite scrisori către toţi aceia care le-ar putea sprijini demersul. Scrisorile vor conţine titlurile cărţilor care lipsesc din biblioteci, precum şi locurile unde vor putea fi trimise.

Ligia Mirişan, directoarea Bibliotecii Judeţene ,,Gheorghe Lincai’’, l-a asigurat pe deputat că instituţia pe care o conduce va face o donaţie serioasă de carte pentru cele 13 biblioteci, incluse în acest proiect.

,,Biblioteca de la Cefa este cuprinsă în cea de a doua etapă a programului <<Biblionet>>, urmând să fie dotată cu computere de ultimă generaţie, scanere şi imprimante’’, a precizat Ligia Mirişan.

Cei care doresc să sprijine această campanie pot trimite cărţile la Biblioteca din Cefa, la biroul
Deputatului Roman, ori la şcolile din localităţile amintite.

Crina Dobocan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !