Bienala mondială de fotografie

ORADEA - Cea de a doua zi a Festivalului European de Fotografie a debutat sâmbăta cu vernisajul expoziţiei personale a artistului fotograf Mihai Potarniche, din Chişinău şi a continuat cu o alta expoziţie vernisată în Galeria ”Tibor Ernő” din Oradea, în cadrul căreia a fost vernisată, în prezenţa autorilor expoziţia personală a artiştilor fotografi Nagy Lajos din Târgu Secuiesc şi Kovacs Laszlo din Sfântul Gheorghe.

După vizitarea Bazilicii Romano-Catolice din Oradea, în onoarea artiştilor fotografi participanţi la Festivalul European de Fotografie a fost pregătit un concert de orgă
La miezul zilei în Sălile Muzeului ”Ţării Crişurilor din Oradea a avut loc vernisajul Bienalei Mondiale „Premfoto” 2008, aflată la ediţia a VIII.-a, organizat în colaborare cu Muzeul ”Ţării Crişurilor” din Oradea.


Pe simezele Muzeului au fost expuse fotografii cu care artiştii fotografi s-au prezentat la Bienala Mondială Premfoto. Pentru aceasta au fost expediate peste 2600 de fotografii din peste 30 de ţări ale lumii, din care un juriu internaţional a selecţionat 146 de lucrări alb-negru şi color.


A urmat apoi un alt vernisaj organizat în Mănăstirea Sfintei Cruci din Oradea, onorat de toţi participanţii, la ediţia a VII-a a Festivalului European de Fotografie. Cu această ocazie au fost prezentate publicului cele 50 de fotografii color realizate de artistul fotograf Aristidis Kontogorgis din Atena, despre Mănăstirile din Grecia.
Programul expoziţional al zilei de sâmbătă s-a încheiat cu vernisarea expoziţiei personale a artistului fotograf Alam Shahidul, din Dhaka, Bangldesh, care s-a ţinut în Galeria Cetăţii Medievale Oradea.


Ziua de duminică a fost rezervată însă deplasărilor de creaţie în Judeţul Bihor.
“Oradea a fost transformată pentru trei zile într-un atelier fotografic deschis. Pe parcursul evenimentelor am schimbat foarte multe idei şi am văzut încotro se îndreaptă arta fotografică în 2008, raportat chiar la anii precedenţi. Pentru Oradea, un astfel de eveniment este o premieră prin faptul că pe parcursul celor trei zile au fost vernisate şapte expoziţii de artă fotografică” a declarat mulţumit Ştefan Toth, preşedintele Clubului Fotografic „Nufărul”.
Crina Dobocan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase