Big Brother in sănătate!

BUCUREŞTI/ORADEA - Din luna februarie a anului viitor, atât prescrierea şi eliberarea de medicamente cât şi raportările medicilor vor fi vizualitate şi verificate continuu. Şi asta pentru că va intra în funcţiune sistemul informatic unic integrat din asigurările de sănătate, proiect la care se lucrează de mai bine de şapte ani.

Deşi iniţial în acest sistem se va lucra începând cu 1 ianuarie 2008, prima raportare după noul model va deveni operaţională abia după o lună. Potrivit spuselor preşedintelului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, citat de Mediafax, la 1 septembrie s-a încheiat faza de testare a aplicaţiei. Este vorba de 26 de module, pentru fiecare furnizor de servicii din sistem, cum ar fi asistenţa medicală primară, spitalicească, farmacii, etc. Autorităţile susţin că realizarea unui sistem naţional de informatizare a CNAS va permite o mai bună gestionare a banilor. Şi asta pentru că se va putea vedea dacă mai există fonduri, dacă au apărut anumite nereguli, iar fraudele se vor putea descoperi mai uşor. „ Proiectul pilot s-a implementat anul acesta în Braşov şi Vâlcea. Noi suntem în Bihor doar la faza de exerciţii, adică de aplicaţii tehnice. Un fel de repetiţie. Într-adevăr o să fie mult mai eficient dacă va exista o singură bază pe ţară. Aşa îi vom putea găsi mai uşor şi pe asiguraţi, în cazul în care ei aparţin de o casă de asigurări din alt judeţ”, susţine Oana Giurcă, purtător de cuvânt al CAS Bihor.

Viorica Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !