„Big Brother” la Spitalul Judeţean

5Comentarii
„Big Brother” la Spitalul Judeţean
ORADEA – Alţii înjură, alţii îşi descarcă nervii şi nemulţumirea pe femeia de la biroul de primire, alţii plătesc fără să comenteze, conformându-se noilor reguli.

Acestea sunt reactiile vizitatorilor care au venit luni si marti la Spitalul Clinic Judetean Oradea, reactii provocate de introducerea taxei de vizita pe care conducerea Spitalului a impus-o de la începutul acestei saptamâni celor care nu intra pe durata programului de vizita.

Reamintim ca în data de 6 iulie, consiliul medical al Spitalului Judetean a decis ca în zilele lucratoare, de luni pâna vineri, apartinatorii sa aiba acces în spital între orele 14:00 – 17:00, iar în week-end între orele 12:00 – 18:00. Cine nu respecta acest program, plateste. „Nu am impus aceasta taxa de dragul de a încasa niste bani de la oameni. Doresc doar sa-i determin pe vizitatori sa respecte programul spitalului.

Este o institutie sanitara nu este un târg si lumea trebuie sa înteleaga acest lucru”, afirma ec. Emil Popovici Mut, manager al Spitalului Judetean. Majoritatea celor care au venit luni la spital au preferat însa sa plateasca taxa decât sa astepte programul de vizita, dovada fiind cele peste 420 de bilete eliberate, însumând nu mai putin de 21 de milioane de lei vechi.

Urmariti de manager

Pentru a supraveghea cât mai bine noul sistem cu taxa de la Judetean, ec.Mut urmareste pe monitorul calculatorului sau din birou orice miscare care are loc la intrare. „Am amplasat acolo trei camere video pentru a putea observa ce se întâmpla la intrare, rulajul care este acolo.

Am fost surprins sa constat ca multe persoane încearca sa evite intrarea principala, pe unde se plateste, încercând sa urce pe unde merge personalul medical”, sustine ec. Mut.

Scutiti da taxa

Pe lânga personalul medical al Spitalului care este obligat sa poarte ecusoane, nici reprezentantii firmelor de service sau de la firmele medicale nu vor plati nimic, daca vor avea asupra lor ordinul de serviciu.

Totodata, ec. Mut precizeaza ca bolnavii cu bilet de internare, nu vor plati taxa, doar însotitorii.

„Pe viitor intentionez sa amenajez corespunzator garderoba de la intrare, astfel încât bolnavul care urmeaza sa fie internat sa se schimbe imediat ce este internat, nemaintrând îmbracat civil pe sectie”, conchide ec. Mut.

Viorica Borz5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor