Bihor: 7 donatori în 2008

Bihor: 7 donatori în 2008
În 2008, la Spitalul Judeţean Oradea, şapte familii au acceptat ca rudele lor în moarte cerebrală să salveze alte vieţi.

OradeaPrimul donator a fost un băiat de 15 ani din judeţ, care a intrat în moarte cerebrală din cauza leziunilor suferite în urma unui accident rutier. Băiatul a intrat în moarte cerebrală, iar părinţii, o familie modestă, dar deosebită, a acceptat să facă un ultim gest nobil. În 26 ianuarie 2008, de la băiat s-au prelevat rinichii, ficatul, corneea, ţesuturi osoase şi tendoane, cu care au fost salvate mai multe vieţi.

În 3 mai 2008, familia de excepţie (soţul şi doi copii) a unei femei de 51 de ani care a intrat în moarte cerebrală, după ce a suferit un accident vascular cerebral hemoragic, a acceptat prelevarea de organe. Echipe mixte de medici de la Cluj şi Bucureşti plus medici orădeni au prelevat ficatul, corneea, ţesuturile osoase şi rinichii.

Familii de excepţie

În 26 mai 2008, mama şi fraţii unei femei de 48 de ani, care a intrat în moarte cerebrală tot după un accident cerebralvascular hemoragic, au acceptat prelevarea de organe. Au fost prelevate ficatul şi un rinichi. În 7 iunie 2008, soţul şi cei trei băieţi ai unei femei de 55 de ani (care a suferit un accident vascular cerebral hemoragic), au demonstrat tuturor că sunt gata să ajute oameni în suferinţă, chiar dacă ruda lor dragă era pe pragul morţii. În 10 octombrie 2008, soţul şi cei trei copii „de excepţie” ai unei femei de 54 de ani din judeţ, care a intrat în moarte cerebrală după un accident vascular cerebral hemoragic, au acceptat să salveze alte vieţi prin donarea de organe. S-au prelevat rinichii şi ficatul.

În 17 octombrie 2008, un tată (55 ani) a şapte copii, din judeţ, a suferit un accident cerebral vascular hemoragic iar familia a acceptat donarea de organe. Au fost prelevaţi rinichii.

În 4 decembrie 2008, familia unei femei de 54 de ani, din judeţ, care a intrat în moarte cerebrală după ce a suferit leziuni grave în timpul unui accident rutier, a acceptat donarea de organe. Au fost prelevaţi rinichii şi corneea.

Otilia Şandor0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !