Bihoreni invitaţi la garden party-ul Familiei Regale

De Veronica Bursaşiu
Reactualizat la:
1Comentariu
Bihoreni invitaţi la garden party-ul Familiei Regale
Preşedintele Colegiului Medicilor Bihor dr. Carmen Pantiş şi doctorul Rauf Gharbi s-au aflat pe lista invitaţilor la tradiţionalul garden party de la Palatul Elisabeta, de Ziua Regalităţii, 10 mai.

„Trăiască Regele!”, „La mulţi ani!”, urări de sănătate Majestăţii Sale Regele Mihai – acestea au fost mesajele transmise de cei peste 6000 de invitaţi la Palatul Elisabeta. Au fost prezenți invitați din toate județele țării și din Republica Moldova, personalități ale autorității centrale și locale, ale mediilor academic, cultural, științific și politic, ale societății civile și mediului de afaceri, reprezentanți ai Corpului Diplomatic și ai clerului.

Oaspeţii prezenţi la cea mai amplă acţiune publică a Palatului Elisabeta au fost în ton cu eticheta vestimentară cerută de eveniment, majoritatea bărbaţilor purtând costum de culoare închisă şi cravată, în timp ce doamnele au asortat pălării sofisticate la taioare sau rochii de vară.

În Lipsa majestăţii Sale Regele Mihai, la eveniment au luat parte Principesa Margareta, Custodele Coroanei, Principele Radu și Principesa Maria. Conform tradiţiei, Familia Regală a ieşit la balconul Palatului, la ora 17,00, pentru a saluta invitații, după care membrii Familiei Regale au coborât pentru a discuta cu cei prezenţi. Preşedintele Colegiului Medicilor Bihor Carmen Pantiş s-a întreţinut, printre alţii, cu avocatul poporului Victor Ciorbea.

„A fost o sărbătoare importantă pentru ţara! A fost impresionant! O manifestare elegantă! Am fost prima dată la sărbătoare. E ireal de frumos!”, ne-a spus medicul Carmen Pantiş. Medicul orădean a fost la garden party în compania unor nume grele din medicină: doctorul Irinel Popescu, inițiatorul transplantului hepatic în România, președinte al Academiei de Ştiinţe Medicale, recent ales președinte ESA-Asociaţia Chirurgilor Europeni, cu profesorul Enescu, managerul Spitalului Grigore Alexandrescu-

Spitalul de Arși București, dr. Felix Bende, gastroenterolog Timişoara dar şi cu avocat Carmen Lefort.
Carmen Pantiş a fost la garden party alături şi de fostul ei student Raouf Gharbi, absolvent al Facultăţii de Medicină din Oradea, acum medic rezident la Gastroenterologie la Spitalul Clinic din Timişoara. Raouf, tunisian de origine, se află pentru a VII-a oară la garden party de Ziua Regalităţii.

„Sunt foarte apropiat de Familia Regală, merg anual, iubesc Monarhia, iubesc Regele. Familia Regală reprezinta cea mai frumoasa imagine a României!”, consideră Raouf. Chiar dacă, pe lângă medicină, Raouf Gharbi a absolvit în Tunisia şi o facultate de stilism şi coregrafie, dorind chiar să devină fashion editor, cu modestie, a refuzat să ne vorbească despre ţinuta pe care a ales-o la acest eveniment. „E secretul meu!”, spune Raouf, însă imaginile vorbesc de la sine despre eleganţa vestimentaţiei sale şi a partenerei sale, dra dr. Vanessa Youness, fondatoare Youness Clinic București, o clinica de 5 stele în domeniul medicinei alternative. Pe parcursul manifestării, Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale și Corul Militar au susținut un concert în grădina palatului.

Conform agerpress.ro printre cei care au răspuns invitației regale s-au numărat: președintele Academiei Române, Ionel Valentin Vlad, președintele Federației Comunităților Evreiești din România, dr. Aurel Vainer, ministrul Agriculturii, Petre Daia, Daniel Constantin, Teodor Paleologu, medicii , Dorin Sarafoleanu și Monica Pop, Nunțiul Apostolic în România, Monseniorul Miguel Maury Buendía, ambasadorii SUA și Statului Israel la București, Hans Klemm și Tamar Samash.

Pe 12 mai, în Studioul de concerte „Mihail Jora” al Societății Române de Radiodifuziune, va avea loc concertul dedicat sărbătorii de 10 Mai. Concertul va fi susținut de Orchestra Națională Radio, sub bagheta maestrului William Kunhardt. Solist va fi violonistul Eugen Sârbu. Publicul va putea asculta “Imnul Regal” de E. Hübsch, Concertul în Re major pentru vioară și orchestră op. 61 de Beethoven și Simfonia nr. 4 în Mi minor Op. 98 de Brahms. Principesa Maria va asista la concert.

Seria dedicată regalității române se va încheia pe 14 mai cu evenimentul “Cupa Regelui la Oină”, la Stadionul Arcul de Triumf, Federația Română de Oină aflându-se sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Regelui.



1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor