Bihorenii, aşteptaţi la o plimbare cu bicicleta

De Simona Drimbău
Reactualizat la:
1Comentariu
Frumuseţile Bihorului pot fi văzute de pe bicicletă
Frumuseţile Bihorului pot fi văzute de pe bicicletă - © FOTO: FAN
Pe parcursul celor 40 de km propuşi, participanţii se vor putea familiariza cu tehnicile de ghidaj turistic, dar și cu produsele locale.

Agenția de Management al Destinației Bihor și Discover Bihor propun o tură de cicloturism pe un traseu cu o lungime de aproape 40 de kilometri în destinația de ecoturism Pădurea Craiului. Activitatea va avea loc sâmbătă, 15 iunie și face parte din cadrul unui proiect transfrontalier.

„Acțiunea are menirea de a familiariza participanții cu tehnicile de ghidaj turistic și cu produsele locale de turism”, spun organizatorii.

Traseu

Pe parcursul zilei vor fi vizitate mai multe obiective turistice, iar traseul propus are următorul itinerariu: Peștera Ungurul Mare – Șuncuiuș – Izbucul Izbândiș – Zece Hotare – Peștera Bătrânului – Tomnatic – Birtin – Vadu Crișului. Este un traseu relativ greu, cu urcări abrupte și susținute și coborâri dificile. Necesită condiție fizică bună și biciclete de tip mountain bike, bine echipate.

Startul se va da din fața Peșterii Unguru Mare din Șuncuiuș în jurul orei 9:30. Pentru a ajunge în localitatea Șuncuiuș vă recomandăm să circulați fie cu trenul fie cu mașinile personale.

Este necesar ca toți turiștii să poarte în timpul deplasării cască de protecție omologată, vestă reflectorizantă, și să transporte pe bicicletă numai copii de până la 7 ani, numai dacă vehiculul are montat în fața sau în spate un suport special. Bicicleta trebuie să fie echipată în fața cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate cu lumină de culoare roșie și cu cel puțin un dispozitiv fluorescentreflectorizant, vizibil, de aceeași culoare.

Traseul propus de această dată străbate una dintre cele mai atractive arii protejate din Bihor, Situl Natura 2000 ROSCI0062 Defileul Crişului RepedePădurea Craiului. Situl are o suprafață de cca 40 de mii ha și se întinde în proporție de 99% pe teritoriul județului Bihor și de 1% pe teritoriul județului Cluj. Situl înglobează categorii de terenuri de folosință privată, de stat, arii naturale protejate de interes național și local. „Recomandăm tuturor turiștilor să lase zonele prin care trec așa cum le-au găsit. Să nu lase ambalaje de la produse în aceste zone. Să le transporte în rucsac și să le depună în cel mai apropiat punct de colectare selectivă a deșeurilor din localități. În cazul în care acestea nu există îi sfătuim să le transporte până acasă”, spun organizatorii.

Informaţii despre eveniment pot fi obţinute aici.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor