Bihorenii continuă să facă minuni! Mai mulţi români salvaţi după două prelevări la Oradea!

22Comentarii
Bihorenii continuă să facă minuni! Mai mulţi români salvaţi după două prelevări la Oradea!
La Spitalul Judeţean din Oradea au avut loc două prelevări de organe, salvatoare pentru mai mulţi români.

Se întâmplă şi lucruri bune în domeniul medical, fiindcă bihorenii şi medicii de la terapie intensivă a Spitalului Judeţean continuă să salveze oameni. Duminică şi marţi în zori au avut loc două prlevări de organe de la un orădean şi un bihorean, în urma cărora mulţi români au fost şi vor fi salvaţi de la moarte.

 

Iubire

 

Dumincă dimineaţa, în jurul orei 7:30, un bărbat (49 ani) din jurul Oradiei, care suferise o hemoragie cerebrală în timp ce se afla la serviciu, a intrat în moarte cerebrală, iar cei doi copii şi soţia au acceptat ca prin fatalul inevitabil şi imensa tragedie neaşteptată, să dea şanse la viaţă altor oameni. „Dacă tata nu are nicio speranţă la viaţă, de ce să nu ajutăm pe alţii să trăiască?”, a fost răspunsul pozitiv dat de fiul cel mare medicilor de la Judeţean. Prelevarea de organe a durat patru ore şi jumătate şi s-a prelevat ficatul, rinichii şi corneea. Ficatul şi corneea pacientului au fost transportate în condiţii de siguranţă la Bucureşti, pentru a fi transplantate unor bolnavi cu şanse la viaţă, iar rinichii au fost duşi urgent la Cluj, pentru a salva alţi oameni.

Marţi în jurul orei 1:00, o altă prelevare de organe a fost efectuată la Spitalul Judeţean, de la un pacient de 63 de ani din  Oradea. Bărbatul a suferit o durere fulgerătoare de cap, urmată de o paralizie pe o parte a corpului, iar apoi a intrat în moarte cerebrală. Fata şi soţia lui au reuşit să depăşească tragedia suferită şi au acceptat apoi ca nenorocirea lor să se transforme în viaţă pentru alţi semeni necunoscuţi, aflaţi în pragul morţii, dar care au şanse de supravieţuire prin transplant de organe. Operaţia de prelevare, efectuată ca de fiecare dată cu decenţa oricărei intervenţii chirurgicale, s-a încheiat în jurul orei 5:30, cu prelevarea ficatului şi a rinichilor.

 

Cadre cu inimă

 

Cele două operaţii de prelevare de organe au fost coordonate de experţi sosiţi din Cluj şi Bucureşti şi au fost efectuate cu ajutor mai multor medici şi asistenţi medicali de la Spitalul Judeţean, majoritatea dintre ei aflaţi în timpul lor liber.

Cele două cazuri de moarte cerebrală au fost confirmate medical de neurochirurgii Dumitru Mohan şi Clement Miron şi anestezistul Tudorel Sabău, la cele două intervenţii chirurgicale participând doctorii: Rodica Gilău (anestezist), Sorin Ianceu (chirurg), Asia Butnaru (oftalmolog), Carmen Pantiş (anestezist) şi asistenţii medicali: Gergely Otto şi Ramona Koppelmann.

De reţinut că cei doi pacienţi intraţi în moarte cerebrală, de la care au fost prelevate organe aveau tensiune arterială mare, dar niciodată nu au mai avut probleme medicale majore.

Cele două prelevări efectuate duminică şi luni menţine judeţul nostru pe primul loc în România la numărul de prelevări de organe (deja 10 anul acesta!) efectuate, fapt ce înseamnă că bihorenii au ajutat cel mai mult la salvarea românilor aflaţi în suferinţe mari, dar care trăiesc, prin transplant, graţie gesturilor nobile ale familiilor îndoliate. În numele pacienţilor necunoscuţi salvaţi de bihoreni, prin transplant, managerul Spitalului Judeţean Oradea, dr. Florin Bodog, le mulţumeşte.

O.Ş.

A doua prelevare de organe din 2010 şi prima de piele din Bihor22Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor