Bihorenii fruntasi la „Casa Verde”

Bihorenii fruntasi la „Casa Verde”
Se pot depune în continuare proiecte pentru instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă.

Bihorenii sunt foarte interesaţi de programul Casa Verde. Conform statisticilor Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bihor până în prezent s-au depus un număr de 974 dosare în valoare de 6.093.955,72 lei.

„S-au evaluat un număr de 286 din care 266 s-au aprobat şi 20 au fost respinse de către comisia formată la nivelul Administraţiei Fondului pentru Mediu Bucureşti”, a precizat Loredana Ţîrţ, purtătoarea de cuvânt a APM Bihor.

Din cele 266 proiecte aprobate s-au semnat un număr de 225 contracte de finanţare nerambursabilă, fiind depuse şi 76 de dosare de decontare.

Suplimentare

Suma alocată judeţului Bihor în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire, a fost suplimentată în cursul lunii septembrie. Dacă la începutul Programului „Casa Verde” judeţul nostru avea alocată o sumă de 3.045.392 de lei, aceasta afost majorată până la 6.361.492 lei.

Această redistribuire a fondurilor s-a făcut ca urmare a faptului că în unele judeţe s-au depus foarte multe dosare, în vreme ce în alte judeţe interesul nu a fost atât de crescut.  

„Solicitanţii a căror cereri de finanţare au fost aprobate se vor prezenta la sediul APM Bihor în Oradea, B-dul Dacia nr. 25/A de luni până joi între orele 8:30-12:00, 13:30-16:00, iar vineri între orele 8:30-12:00”, a conluzionat Loredana Ţîrţ. După semnarea contractelor de finanţare cu AFM, beneficiarii pot să achiziţioneze instalaţia dorită.

Conform ghidului de finanţare, se consideră renunţare la finanţarea aprobată neprezentarea solicitantului pentru semnarea contractului de finanţare în termen de 60 de zile de la comunicarea aprobării dosarelor de finanţare, respectiv publicarea pe site-ul AFM (www.afm.ro) a listei dosarelor de finanţare aprobată. Beneficiarii care se regăsesc pe lista dosarelor respinse pot depune în termen de 10 zile de la afişarea pe site contestaţii la sediul APM Bihor sau un nou dosar de finanţare, respectând cele prevăzute în ghidul de finanţare.

După semnarea contractului şi achiziţionarea instalaţiei, beneficiarii finanţării  vor depune la sediul APM Bihor un dosar de decontare.

Factura depusă în vederea decontării trebuie să fie emisă înainte de data depunerii cererii de tragere şi după data semnării contractului de finanţare nerambursabilă. Se finanţează cheltuielile eligibile efectuate după data semnării contractului de finanţare nerambursabilă, dar nu mai mult de suma prevăzută în contract.

S.Al.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !