Bihorenii invitați la Ziua Protecției Civile

De Alexandru Guiaș
Ziua porților deschise la pompieri
Ziua porților deschise la pompieri
Cu prilejul sărbătoririi celei de-a 84-a aniversări a „Zilei Protecţiei Civile din România”, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Crişana” al judeţului Bihor va desfăşura o serie de activităţi menite să marcheze importanţa acestei date în viaţa şi activitatea instituţiei.

În acest context, ISU „Crişana” îi așteptămarți, 28 februarie pe bihoreni, cu mic, cu mare, deopotrivă, la „Ziua Porţilor Deschise”, atât la sediul unităţii din Oradea (str. Avram Iancu, nr.9), cât şi la sediile tuturor subunităţilor din judeţ.

Activitățile se vor derula între orele 09:00 și 14:00. Cei prezenți vor putea urmări prezentarea tehnicii şi mijloacelor de intervenţie specifice ale pompierilor și la desfăşurarea unor exerciţii demonstrative.
În cadrul evenimentului, în aceași zi și tot în același intervar orar, la sediul ISU „Crişana” și la subunitățile din județ, se va derula programul Şcoala Altfel: „Prețuiți viața!”. O activitate la care vor participa grupuri organizate de preșcolari și elevi din tot județul.

Fiecare grup va parcurge trei ateliere tematice. Un atelier de informare preventivă, în cadrul căruia preşcolarii şi elevii vor învăţa cum să preîntâmpine anumite tipuri de situaţii de urgenţă şi modul în care se pot proteja în cazul producerii unui incendiu, unei inundaţii sau al unui cutremur. Într-un alt atelier elevii vor demonstra modul în care și-au însușit noţiunile de bază în acordarea primului ajutor. În al treilea atelier școlarii se vor familiariza cu activitatea şi viaţa pompierilor militari.

Pentru ca toți bihorenii să cunoască specificul, dar mai ales importanţa activităţilor de protecţie civilă, ISU „Crişana” va desfăşura în această perioadă o serie de acţiuni ce vizează informarea populaţiei cu privire la tipurile de riscuri specifice judeţului nostru, precum și aducerea la cunoștință a măsurilor de prevenire a manifestării acestora şi cu regulile de comportare în caz de dezastre.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !